SUA: Luptele din Bakhmut, ca în Primul Război Mondial. Atacuri frontale ca în „războaiele la suliță”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.03.2023 - 14:35
SUA: Luptele din Bakhmut, ca în Primul Război Mondial. Atacuri frontale ca în „războaiele la suliță” - FOTO: Facebook/ Volodimir Zelenski

SUA: Luptele din Bakhmut, ca în Primul Război Mondial. Atacuri frontale ca în. Rușii trimit valuri de oameni. Generalul-locotenent american, Douglas Sims II, a prezentat soluția pentru ca Ucraina să învingă luptele în brutale ca din "Primul Război Mondial" ale Wagner în Bakhmut.

SHARE

În timpul unei audieri în fața Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților, generalul-locotenent Douglas Sims II, director pentru operațiuni la Statul Major Întrunit, și alți oficiali ai Departamentului Apărării au căutat soluții pentru ca Ucraina să poată să țină linia frontului în Bakhmut, teritoriu ras de fața pământului de Rusia.

SUA: Luptele din Bakhmut, ca în Primul Război Mondial. Atacuri frontale ca în „războaiele la suliță”

În declarația sa de deschidere în fața comisiei, Sims a declarat că este nevoie de mai multă pregătire și de mai multe arme pentru ca forțele ucrainene să învingă avansurile rusești.

Cea mai activă parte a câmpului de luptă în prezent, a spus el, este în jurul orașului Bakhmut din regiunea Donețk.

Citește și: VIDEO Atac cu drone în Rusia. Una s-a prăbușit lângă o stație Gazprom din regiunea Moscova

Sims a descris situația actuală dintre Ucraina și Rusia ca fiind "statică", ambele părți folosind cantități mari de artilerie care au ca rezultat "schimbări minime în teritoriu" și "un număr semnificativ de victime".

Potrivit lui Sims, armata rusă a făcut "câștiguri minime utilizând costuri enorme".

Sims a descris luptele actuale din Ucraina ca fiind "o replică a condițiilor din primul război mondial".

Wagner trimite mii de soldați să atace în valuri ca în Primul Război Mondial

"Armata rusă, cu ajutorul Wagner, a luptat cu sălbăticie pentru a învinge apărarea Ucrainei, folosind cantități extreme de artilerie și valuri de mii de soldați mobilizați parțial antrenați și contracte de personal din închisori", a spus el.

Citește și: VIDEO Rusia amenință cu Tsar Bomba, ce ucide 6 milioane de oameni. Ce poate „primi” în schimb

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), armata rusă "implementează noi tactici de asalt pentru a compensa limitările actuale ale puterii de luptă ca răspuns la eșecurile ofensive continue".

Un ofițer de rezervă ucrainean a declarat pentru ISW că noua formațiune rusă este probabil parțial influențată de operațiunile Grupului Wagner din jurul Bakhmut.

FOTO: Profimedia Images

Tactica Wagner - atacuri frontale ca îl luptele „la suliță”

Grupul Wagner se bazează în mare parte pe "atacuri frontale de mărimea unei echipe cu se practica în războialele vechi", dar ISW a declarat că ofensivele "nu au reușit să câștige teren semnificativ din punct de vedere operațional".

Surse rusești au declarat pentru ISW că Grupul Wagner a obținut săptămâna aceasta câștiguri la nord de Bakhmut, la periferia estică și spre Koperatyvna Vulystia, în apropiere de centrul orașului Bakhmut, precum și spre Ivanivske.

Pentru a consolida capacitățile Ucrainei, Sims a declarat că SUA și-au concentrat eforturile pe furnizarea de echipamente și muniții cu oameni și instruire.

Armata americană intenționează să genereze forțe "credibile în luptă", capabile să combine focul și mișcarea pentru a "realiza manevre" și a crește capacitățile generale ale forțelor ucrainene. O abordare coerentă a instruirii cu aliații și partenerii europeni rămâne o parte esențială pentru atingerea acestui obiectiv.

Sims a declarat că SUA au antrenat 1.000 de ucraineni din ianuarie și un total de peste 4.000 de ucraineni la baze europene și americane de la începutul războiului.

Cheia succesului împotriva rusilor

El a adăugat că succesul Ucrainei depinde, de asemenea, de accesul la echipamente de manevră, inclusiv vehicule terestre, strikere, obuziere și tancuri de la parteneri și aliați, care "sporesc în mod considerabil" capacitățile Ucrainei.

SUA furnizează, de asemenea, muniții critice și echipamente medicale și pentru vreme rece, precum și sisteme de apărare Patriot pentru a ajuta Ucraina să combată atacurile rusești asupra infrastructurii critice.

Pe baza antrenamentelor anterioare, Sims a declarat că este "încrezător" că Ucraina va folosi sistemele de apărare antiaeriană Patriot "cu aceeași expertiză pe care o folosesc în fiecare zi cu actualele capacități de apărare antiaeriană".

În timp ce războiul din Ucraina a împlinit un an la 24 februarie, administrația Biden a anunțat asistență suplimentară pentru securitatea Ucrainei. Cel mai recent pachet militar, care se ridică la 2 miliarde de dolari, include muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată (HIMARS), cartușe de artilerie suplimentare, muniții pentru sistemele de rachete ghidate cu laser și echipamente de deminare, potrivit Newsweek.com

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te