FOTO Soția Martinei Navratilova, fostă Miss URSS, jură să lupte alături de ea împotriva cancerului

DE Elena Andrei | Actualizat: 03.01.2023 - 20:14
Julia Lemigova (stânga) și soția sa, fosta jucătoare profesionistă de tenis americană-cehoslovacă Martina Navratilova/Foto: Profimedia Images
Navratilova a cerut-o de soție pe Julia în 2014/Foto FirstPost

Vedeta tenisului Martina Navratilova, în vârstă de 66 de ani, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer la sân și la gât, iar soția sa, Julia Lemigova, a promis că va fi alături de ea în lupta cu boala.

SHARE

Cea mai mare campioană de simplu de la Wimbledon din toate timpurile a descoperit un ganglion limfatic umflat în gât în timp ce participa la finala WTA de la Fort Worth, Texas, în noiembrie.

După ce a fost supusă unei serii de teste la nivelul gâtului, medicii au descoperit că cancerul de sân al Martinei revenise.

Vedeta se credea vindecată de o formă neinvazivă de cancer de sân diagnosticat în 2010, după ce a urmat un tratament cu radiații.

În orele care au urmat anunțului, vedete ale tenisului, precum Billie Jean King, și-au arătat sprijinul pentru Martina pe rețelele de socializare.

Martina o are lângă ea pe soția sa, Julia Lemigova, în vârstă de 50 de ani, care a promis că o va sprijini neîncetat.

Potrivit FEMAIL, Julia a înfruntat propria tragedie și a reușit să treacă peste, ajungând să obțină rolul principal în serialul de succes Real Housewives of Miami.

Născută la Moscova în 1972, tatăl Juliei ar fi fost colonel în armata sovietică. Julia  visat mereu să trăiască în Occident și obișnuia să vândă bibelouri în fața hotelurilor din Moscova pentru a-și cumpăra bilete de avion. 

În 1990, Julia - care avea doar 18 ani la acea vreme - a devenit ultima Miss URSS. În anul următor, a ocupat locul al treilea la concursul Miss Univers și s-a mutat la Londra.

În timpul anilor petrecuți la Londra, Julia a locuit în casa din Chelsea a moștenitoarei mondene Caroline St George și a fost oaspetele politicianului conservator Lord Lambton în vila sa din Toscana.

La mijlocul anilor 1990, s-a mutat la Paris pentru a-și deschide propriul spa și s-a împrietenit cu finanțistul Sir James Goldsmith.

În 1997, ea a început o relație pasională cu unul dintre prietenii bogați ai lui Sir James, Edouard Stern, un confident al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy.

Stern era despărțit de soția sa, Beatrice David-Weill, cu care a avut trei copii. Trei ani mai târziu, Julia a dat naștere fiului lor, Maximilien.

În urma despărțirii lor, fiul Juliei - care a făcut obiectul unei bătălii pentru custodie - a murit din cauza „sindromului copilului zdruncinat” în timp ce se afla în grija bonei bulgare a lui Edouard, Maya.

La scurt timp după moartea lui Edouard (împușcat mortal în 2005 de către amanta Cécile Brossard în timpul unei sesiuni de sex sadomasochist), Maya a dispărut, iar Julia a fost mereu convinsă că fiul ei a fost ucis.

La momentul morții copilului, autoritățile au declarat oficial că nu existau suficiente probe pentru a începe urmărirea penală. În ciuda redeschiderii cazului în 2010, circumstanțele ultimelor ore de viață ale fiului ei rămân un mister. 

Julia are două fete, Victoria, în vârstă de 22 de ani, și Emma, în vârstă de 15 ani, dar s-a despărțit de tații lor al căror nume nu le-a dezvăluit. 

Pe Martina Navratilova a întâlnit-o pentru prima dată într-un bar din Paris în 2000, înainte de a se intersecta din nou la Openul Franței opt ani mai târziu. După ce s-au întâlnit din întâmplare în restaurantul jucătorilor, cele două au stabilit să se întâlnească la micul dejun în ziua următoare și au devenit de nedespărțit de atunci încolo.

Navratilova i-a redat dorința de a iubi și încet-încet i-a dat încrederea pentru a-și arăta afecțiunea în public.

În 2014, Martina a cerut-o în căsătorie la US Open, iar cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii restrânse la New York, doar trei luni mai târziu, la care au participat Brooke Shields și jucătoarea de tenis Chris Evert.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te