Potrivit Forbes, averea lui Bakalciuk a crescut cu 1.200% pe parcursul anului. Pe baza acestui indicator, ea s-a clasat pe locul doi printre toți miliardarii lumii din clasamentul Forbes 2021. Averea ei este estimată la 13 miliarde de dolari.
În 2020, cifra de afaceri a Wildberries s-a ridicat la 437,2 miliarde ruble (5,9 miliarde dolari). La sfârșitul lunii mai, 53.000 de oameni lucrau pentru Wildberries în mod permanent sau temporar.
De la începutul anului, numărul de utilizatori înregistrați a crescut cu șase milioane, totalizând 46 de milioane.
La 26 iulie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a adoptat o decizie a Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC), care a impus sancțiuni economice împotriva a șase persoane și zece entități, inclusiv trei organizații non-profit legate de autoproclamata Republică Populară Donetsk.
Citește și
Opt din zece angajaţi români iau în calcul să muncească şi după ieşirea la pensie (sondaj)
Ministerul de Finanţe: Deficitul bugetar a scăzut în primele şapte luni la 2,89% din PIB
Printre companiile supuse sancțiunilor se numără e-tailerul rusesc Wildberries, precum și diviziunile sale din alte state, inclusiv Ucraina, Armenia, Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan și Polonia, inclusiv pe Bakalciuk Tatiana (cofondator al Wildberries) și Bakalciuk Vladislav (cofondator al Wildberries).
Lista sancțiunilor conține, de asemenea, organizații non-profit care, deși sunt înregistrate în Franța, reprezintă interesele forțelor de ocupație ruse din Donbas și ale administrației de ocupație rusă din peninsula Crimeea.
Decizia conține dispoziții privind înghețarea activelor, restricții privind retragerea de capital din Ucraina, suspendarea îndeplinirii obligațiilor economice și financiare, încetarea furnizării de servicii de telecomunicații și utilizarea rețelelor publice de telecomunicații, interzicerea transferurilor de tehnologie și a drepturilor de proprietate intelectuală și o serie de alte măsuri restrictive.