O analiză a raportărilor făcute către Comisia Electorală, consultate de The Times, arată că, pe lângă cei doi parlamentari, șase miniștri și alți opt miniștri adjuncți au primit zeci de mii de lire, sub forma unor donații legale, provenind de la cetățeni englezi de origine rusă, sau de la companii care au legătură cu Rusia.
Dezvăluirea vine la 24 de ore după ce Comisia de Informații și Securitate a publicat un raport mult amânat în legătură cu o eventuală interferență a Rusiei în procesele electorale din Marea Britanie, printre care și referendumul pentru Brexit.
Raportul nu are o concluzie clară în acest sens, precizând că faptele sunt greu de dovedit, dar recunoaște faptul că membrii guvernului nici măcar nu au luat în considerare această posibilitate.
Concluzia analiștilor a fost că respectiva comisie a părut mai degrabă să evite investigarea serioasă a acțiunilor rusești, iar, în fața valului de acuzații publice, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că “britanicii nu au votat pentru Brexit sub presiunea Rusiei, ci pentru că au vrut să-și recapete controlul asupra propriilor bani”.
“Let’s take back control” a fost sloganul cu care conservatorii au câștigat referendumul din 2016.