Eroul național al Ucrainei. A mers sute de km pe jos să distrugă 3 bombardiere rusești TU-22M3

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.01.2024 - 12:38
Eroul național al Ucrainei: A mers sute de kilometri pe jos să distrugă 3 bombardiere rusești - Foto: X/@Ukrainene

Eroul național al Ucrainei: A mers sute de kilometri pe jos să distrugă 3 bombardiere rusești. Povestea eroului ucrainean Oleg Babii și a Grupul său de Recunoaștere care au reușit să neutralizeze trei avioane rusești de tip Tu-22M3 care bombardau și ucideau oameni în Ucraina.

SHARE

Colonelul Oleg Babii și Grupul său de Recunoaștere au străbătut pe jos peste 600 de kilometri pe teritoriul inamic pentru a-și îndeplini cu succes misiunea.

Eroul național al Ucrainei: A mers sute de kilometri pe jos să distrugă 3 bombardiere rusești

Ei au primit o sarcină extrem de importantă și dificilă în același timp - să oprească numeroasele lovituri aeriene asupra orașelor pașnice din Ucraina. Sarcina a fost îndeplinită. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi ultima pentru Oleg Babii, comandantul care a acoperit plecarea celor de-ai săi.

Eroul Ucrainei, colonelul Oleg Babii, a fost un cercetaș care, încă de la începutul războiului, a participat activ la distrugerea forțelor de ocupație rusești.

Colonelul Oleg Babii a efecturat nouă incursiuni de recunoaștere reușite în spatele liniei rușilor, 12 măsuri speciale pentru organizarea și susținerea mișcării de rezistență pe tot teritoriul Ucrainei.

Oleg și echipa sau au detectat până la 70 de obiective strategice importante ale Federației Ruse, printre care posturi de comandă, echipamente militare, echipamente de geniu și fortificații etc.

Citește și: Misterul doborârii avionului Il-76. Rusia se victimizează din nou. Lista „pasagerilor” schimbată

Informațiile despre acestea au fost folosite de Forțele Armate ale Ucrainei pentru a planifica operațiuni de eliberare și daune asupra obiectivelor inamice importante.

Datorită îndeplinirii cu succes a sarcinilor de către grupul colonelului Babi, a fost posibilă dezorganizarea logisticii rușilor, distrugerea obiectelor lor importante și a elementelor de infrastructură critică.

Citește și: VIDEO Explozii devastatoare la Rafinăria Rosneft din Krasnodar după un atac cu drone ucrainene

Divizii întregi ale forțelor de ocupație rusești au pierdut capacitatea de luptă, sistemul de comandă a trupelor și armelor, au suferit întreruperi de comunicare și, astfel, au suferit pierderi de eficiență în interacțiunea cu spatele lor.

Ultima misiune: Distrugerea a trei bombardiere rusești TU-22M3

Ultima sarcină îndeplinită cu succes de grupul de informații al lui Oleg Babiy - distrugerea și dezactivarea a trei bombardiere rusești TU-22M3 - a perturbat semnificativ planurile conducerii politico-militare rusești de a lansa atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei și, de fapt, a destabilizat complet funcționarea aerodromurilor și a bazelor de aviație cu rază lungă de acțiune.

Acest lucru a cauzat pierderi economice semnificative țării agresoare și a provocat panică în rândul populației locale și al personalului militar rus, deoarece forțele și mijloacele serviciilor speciale ale Federației Ruse au fost dispersate.

Și nu trebuie uitat încă un lucru - deteriorarea imaginii așa-numitei "invincibilități" a armatei ruse și a "eroismului" conducerii sale militare și politice.

Un drum de 600 km pe jos pentru „bătălia finală”

Da, august 2023. Ca parte a unui grup de recunoaștere, Oleg Babii a parcurs peste 600 km pe jos pe teritoriul inamicului pentru a îndeplini o misiune specială de luptă - oprirea bombardamentelor aeriene teroriste ale rușilor asupra orașelor ucrainene pașnice.

După ce au reușit să pătrundă în adâncurile din spatele liniilor rusești, cercetașii și-au îndeplinit misiunea - au distrus un bombardier rusesc Tu-22M3 și au dezactivat alte două.

Ambuscada fatală

Întorcându-se pe teritoriul aflat sub controlul Ucrainei, grupul de recunoaștere al colonelului Oleg Babii a căzut într-o ambuscadă și s-a angajat într-o luptă crâncenă cu invadatorii ruși.

În această bătălie, la 30 august 2023, în timp ce acoperea plecarea camarazilor săi de arme, locotenent-colonelul ucrainean de recunoaștere Oleg Babii a fost rănit grav și a murit la scurt timp.

Pentru fapta sa eroică, Oleg Babii a fost distins cu titlul de Erou al Ucrainei, fiind decorat cu ordinul "Steaua de Aur". În mod postum.

În urma sa au rămas soția și cei doi copii mici ai săi. Fiica cea mică avea doar un an în momentul morții tatălui său.

„Am aflat despre moartea lui Oleg pe 31 august (2023), iar pe 1 septembrie urma să-l duc pe fiul nostru cel mare în clasa întâi. Am înțeles că aceasta era o zi extrem de importantă în viața fiului nostru, așa că nu puteam să o las să fie umbrită de o astfel de veste.

În același timp, mă bântuia gândul că nici el și nici fiica noastră mai mică, care avea doar un an la acea vreme, nu-și vor mai cunoaște vreodată tatăl", a spus Iulia Babii, potrivit unui comunicat GUR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te