Donald Trump susține iarăşi că ar putea fi arestat. Totul ar urma să aibă loc săptămâna aceasta

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.07.2023 - 09:27
Donald Trump susține iarăşi că ar putea fi arestat - Foto: Wikimedia/Gage Skidmore/CC BY-SA 3.0

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, susţine că se așteaptă să fie pus sub acuzare, pentru că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020 și a organizat insurecția de la Capitoliu, din 6 ianuarie.

SHARE

Donald Trump a scris pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că a primit duminică o scrisoare, de la procurorul special care se ocupă de cazul său, Jack Smith.

În cadrul acesteia, Trump ar fi fost informat că este suspectul principal în cazul revoltei de la Capitoliu și a încercării de a răsturna rezultatul alegerilor.

Donald Trump afirmă din nou că va fi arestat

“Procurorul nebun Jack Smith a trimis o scrisoare (duminică seara!) în care afirmă că sunt vizat de investigație și îmi dă un termen foarte scurt, de 4 zile, pentru a mă prezenta la Marele Juriu.

Acest demers înseamnă aproape întotdeauna o arestare și o punere sub acuzare”, a scris Trump.

Conform Politico, scrisoarea este cel mai clar semn de până acum că procurorul Jack Smith este aproape de a cere punerea sub acuzare, pentru rolul lui Trump în efortul de a perturba transferul de putere din 6 ianuarie 2021, când Capitoliul a fost luat cu asalt, de susținătorii fostului președinte.

Citeşte şi: Trump vorbește "kremlineza". Livrarea armelor către Ucraina, calea către Al Treilea Război Mondial

Deși infracțiunile specifice de care ar putea fi acuzat Trump nu sunt clare, echipa lui Smith a avut în vedere acțiunile lui Trump, în zilele premergătoare datei de 6 ianuarie și în ziua respectivă.

Inclusiv presiunile exercitate asupra vicepreședintelui său, Mike Pence, de a bloca certificarea victoriei electorale a lui Joe Biden.

Anchetatorii au examinat de asemenea numeroasele afirmații false ale lui Trump, din timpul campaniei electorale, potrivit cărora alegerile ar fi fost fraudate încă dinaintea votului.

Citeşte şi: Donald Trump rămâne fără imunitate în Dosarul E. Jean Carroll

Trump a primit scrisori similare și în iunie, înainte de a fi pus sub acuzare, în cazul documentelor secrete pe care le-a depozitat fără drept, în locuința sa din Mar-a-Lago, dar și în martie, înainte de a fi acuzat că a plătit 130 de mii de dolari unei actrițe de filme pentru adulți, cumpărându-i astfel tăcerea.

De altfel, presa americană precizează că de cele mai multe ori, atunci când o persoană este informată că ar putea fi suspectul principal într-un caz, este semnul că va fi pus sub acuzare, însă există și excepții, conform Biziday

După ce primesc notificarea, suspecții se pot prezenta în fața Marelui Juriu, să își prezinte cauza. Marele Juriu care se ocupă de cazul alegerilor se întrunește săptămâna aceasta, la Tribunalul Federal din Washington.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te