Donald Trump ar fi ordonat ştergerea unor înregistrări, la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.07.2023 - 10:45
Donald Trump ar fi ordonat ştergerea unor înregistrări - Foto: Profimedia Images

Donald Trump le-ar fi ordonat angajaților săi, din stațiunea sa din Florida, Mar-a-Lago, să șteargă videoclipurile de securitate înregistrate, deoarece era investigat pentru reținerea de documente clasificate, au spus procuroriid Departamentului de Justiţie.

SHARE

Aceştia extind acuzaţiile, în dosarul împotriva fostului președinte, acuzând acum un al doilea membru al personalul său că a ajutat la ascunderea documentelor. <-p>

Consilierul special al SUA, Jack Smith, a depus trei noi acuzații penale împotriva lui Trump, ridicând totalul acestora la 40, și l-a acuzat pe un lucrător de întreținere din stațiunea lui Trump, Mar-a-Lago, Carlos De Oliveira, de conspirație pentru a obstrucționa Justiția, acuzându-l că l-a ajutat pe Trump să ascundă documente clasificate.

Donald Trump ar fi ordonat ştergerea unor înregistrări

De Oliveira, în vârstă de 56 de ani, i-a spus unui alt lucrător de la stațiunea în care locuiește Trump că „șeful” a vrut să fie șterse videoclipurile de securitate ale proprietății din Florida, după ce Departamentul de Justiție le-a citat, conform Reuters.

De asemenea, procurorii l-au acuzat pe De Oliveira că a mințit FBI, în timpul unui interviu voluntar, susținând în mod fals că nu a fost implicat în mutarea cutiilor cu documente clasificate, la Mar-a-Lago.

„N-am văzut niciodată nimic”, le-a spus De Oliveira agenților, conform rechizitoriului.

Citeşte şi: Procesul lui Trump privind documentele clasificate este programat în mai 2024

Avocatul lui De Oliveira nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Acuzațiile au fost făcute publice, la câteva ore după ce Trump a spus că avocații săi s-au întâlnit cu oficialii Departamentului de Justiție, care investighează încercările sale de a-și anula pierderea alegerilor prezidenţiale din anul 2020, în fața democratului Joe Biden, în semn că un alt set de acuzații penale ar putea veni în curând.

„Aceasta nu este altceva decât o încercare continuă disperată și agitată a familiei Biden Crime și a Departamentului lor de Justiție de a-l hărțui pe președintele Trump și pe cei din jurul lui”, a spus campania lui Trump.

Citeşte şi: Trump vorbește "kremlineza". Livrarea armelor către Ucraina, calea către Al Treilea Război Mondial

Trump a pledat nevinovat luna trecută, la Miami, pentru acuzațiile federale de reținere ilegală a documentelor guvernamentale secrete, după ce și-a terminat mandatul, în ianuarie 2021, și de obstrucționarea Justiției.

Procurorii l-au acuzat că pune în pericol unele dintre cele mai sensibile secrete de securitate națională a SUA.

Trump este primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale și a fost deja inculpat de două ori, în acest an, o dată la New York, pentru plăți de bani ilegale către o fostă vedetă porno, și încă o dată, pentru probleme cu alte documente clasificate.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te