Doi frați ucraineni au pus la cale un plan diabolic de trădare. 53 de civili, uciși la comanda lor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.10.2023 - 14:15
Doi frați ucraineni au pus la cale un plan diabolic de trădare - Foto: Twitter/ @Liveuamap

Serviciul de Securitate al Ucrainei a stabilit identitatea celor doi trădători care au corectat atacul cu rachete rusești asupra unei cafenele unde se ținea un priveghi în satul Groza, în regiunea Harkov, unde 53 de civili nevinovați au murit după un atac rusesc.

SHARE

Autorii au fost doi locuitori din zonă - Volodimir Mamon, în vârstă de 30 de ani, și fratele său mai mic, Dmitro Mamon, în vârstă de 23 de ani, care în timpul ocupației regiunii au trecut de partea rușilor.

Doi frați ucraineni, trădătorii care au vândut informații rușilor pentru a masacra 53 de civili

Pentru acest lucru, trădătorii au primit "poziții" în rândurile "Departamentului Afacerilor Interne al Administrației Militare-Civile din regiunea Harkov" de ocupație. Acolo, unul dintre ei a fost numit "șofer al grupului de convoi", iar celălalt - "inspector al serviciului de patrulare rutieră".

Cu toate acestea, în ajunul eliberării regiunii, ambii trădători și familiile lor au fugit în Federația Rusă, unde au continuat să lucreze pentru țara agresoare.

La instrucțiunile ocupanților ruși, aceștia au început să își formeze de la distanță propria rețea de informatori pe teritoriul controlat de Ucraina.

Citește și: VIDEO Rușii au făcut măcel în Harkov. Au bombardat o cafenea și un magazin, peste 50 de civili uciși

În acest scop, cei doi frați trădători și complici la crime asupra civililor și-au implicat rudele, vecinii și cunoscuții din orașele și satele din regiunea Harkov în activități subversive.

Planul diabolic al fraților trădători

Sub pretextul unor conversații amicale și al corespondenței în mesagerie, trădătorii au cerut oamenilor informații despre desfășurarea Forțelor de Apărare și despre evenimentele de masă din regiune.

Potrivit investigației, de la începutul lunii octombrie a acestui an, ambele părți implicate au început să colecteze informații despre reînhumarea planificată a apărătorului ucrainean căzut la datorie în satul Groza. În același timp, au înțeles că, în urma unui atac inamic, cu siguranță vor muri civili - cunoștințele lor din satul Groza, inclusiv cei care le-au furnizat informații, subliniază în serviciul special.

Au vândut viețile a 53 de oameni nevinovați, printre care și un minor

După ce a aflat adresa și ora exactă a evenimentului pașnic, Volodimir Mamon a dat aceste informații ocupanților ruși.

Rușii au folosit informațiile primite pentru a efectua un atac țintit asupra unui sat ucrainean folosind complexul de rachete operativ-tactice Iskander M.

Citește și: VIDEO Atac brutal al Rusiei la un priveghi. 51 de morți, toți civili, printre care mai mulți copii

Atunci, în urma atacului aerian al Federației Ruse, 53 de civili au fost uciși, inclusiv un copil. Alți șase civili au fost răniți.

Pe baza dovezilor colectate, anchetatorii Serviciului de Securitate au suspectat ambele persoane implicate de trădare comisă în condițiile legii marțiale de către un grup de indivizi.

În plus, acțiunile criminale ale lui Volodimir Mamon sunt calificate suplimentar în temeiul părții 5 din art. 27, partea 2 a art. 28, partea 2 din art. 438 din Codul penal al Ucrainei (asistență la comiterea de încălcări ale legilor și obiceiurilor de război, combinate cu omor intenționat, comise de un grup de persoane în conformitate cu o conspirație prealabilă).

Întrucât ambii făptuitori se ascund în Rusia, sunt în curs de desfășurare măsuri cuprinzătoare pentru localizarea și pedepsirea acestora, potrivit pravda.com.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te