Copilul oligarhului care ar putea „moșteni” Rusia de la Putin moare la 35 ani. De ce?

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.02.2024 - 12:07
Copilul oligarhului care ar putea „moșteni” Rusia de Putin moare la 35 ani. De ce? - Foto: Profimedia Images
Copilul oligarhului care ar putea „moșteni” Rusia de Putin moare la 35 ani. De ce? - Foto: Profimedia Images

Copilul oligarhului care ar putea „moșteni” Rusia de la Putin moare la 35 ani. De ce? Fiul CEO-ului Rosneft a murit la 35 de ani. Cauza oficială a morții fiului lui Igor Sechin, CEO al companiei energetice ruse, este altfel decât căderile suspecte obişnuite, de la etaj.

SHARE

Copilul oligarhului care ar putea „moșteni” Rusia de la Putin moare la 35 ani. De ce? Fiul CEO-ului Rosneft a murit la 35 de ani. Cauza oficială a morții fiului lui Igor Sechin, CEO al companiei energetice ruse, este altfel decât căderile suspecte obişnuite, de la etaj. „Un cheag de sânge”.

Ivan Secin avea 35 de ani şi era fiul lui Igor, CEO-ul companiei ruse de energie Rosneft. Informaţia a fost furnizată de Leonid Nevzlin, un fost manager al companiei Yukos.

Copilul oligarhului care ar putea „moșteni” Rusia de la Putin moare la 35 ani. De ce?

Companie aceasta a fost deținută de disidentul Igor Hodorkovski, apoi lichidată. Numele lui Ivan Secin ar urma să fie înscris în registrul cazurilor de moștenire.

Moartea lui Ivan Secin, conform registrului, a avut loc pe 5 februarie, dar nu a fost făcută publică, conform agenzianova.com. Mediaziona relatează că a efectuat verificări asupra registrului și a confirmat că înscrierea va fi făcută pentru Ivan Igorevici Secin, născut în 1989.

Acesta era rezident într-un complex de clădiri în care locuiesc mai multe personalități apropiate președintelui rus, Vladimir Putin.

Citeşte şi: Putin ar putea pierde puterea într-un an, spune fostul spion britanic Cristopher Steele

Moartea lui Ivan Secin a fost anunţată și de canalul de Telegram „VChK-OGPU”, care a citat o sursă anonimă, conform căreia cauza oficială a morții s-ar fi datorat „unui cheag de sânge”.

Din martie 2014, Ivan Secin a lucrat pentru Rosneft, companie condusă de tatăl său. În ianuarie 2015, președintele Putin i-a acordat lui Secin medalia Ordinului de Merit pentru Patrie, pentru „mulți ani de muncă conștiincioasă”.

Foto: Profimedia Images

De asemenea, „pentru marea sa contribuție la dezvoltarea complexului de combustibil și energie”. La acea vreme, Ivan Secin avea 25 de ani și ocupa funcția de prim-director adjunct al Departamentului de Proiecte Comune Offshore.

Citeşte şi: VIDEO Explozii devastatoare la Rafinăria Rosneft din Krasnodar după un atac cu drone ucrainene

Igor Sechin este unul dintre marii potentaţi ai regimului putinist, atât de vechi în sistemul de putere, încât înainte de răcirea relaţiilor SUA - Rusia făcea biking în SUA, pe autostradă, cu şeful Exxon Mobil de atunci, Rex Tillerson.

Ulterior, acesta avea să devină secretar de stat al Statelor Unite, sub preşedintele Donald Trump, fapt categorisit de mulţi drept un semn al contactelor diplomatice informale între cele două ţări. După izbucnirea războiului şi invaziei ruse în Ucraina, Secina fost permanent pe lista posibililor succesori ai lui Putin, dar şi înainte de 24 februarie 2022.

Este un vechi prieten al lui Vladimir Putin, ca şi Alexei Miller, CEO-ul Gazprom. Cei doi şi Putin au fost colegi de facultate, făcând partea din grupul emergent de la Leningrad, numit "siloviki". Gazprom şi Rosneft sunt cele două mari companii energetice ale Rusiei Putiniste, care aduc bani pentru susţinerea războiului din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te