Chirurgul care și-a gravat inițialele pe ficatul pacienților, lăsat fără drept de practică

DE Edi Neagu | Actualizat: 12.01.2022 - 16:30
Chirurgul s-a lăudat într-o carte cu „realizările” sale. FOTO: Pexels.com

Un medic din Marea Britanie care a recunoscut că și-a gravat inițialele pe ficatul unora din pacienții pe care i-a operat și-a pierdut definitiv dreptul de a practica medicina. Inițial el fusese suspendat din postul de chirurg în anul 2013.

SHARE

Insider și hotnews.ro anunță că Simon Bramhall a pledat vinovat în 2017 acuzațiilor potrivit cărora a folosit un electrocauter cu argon-plasmă pentru a-și grava inițialele în doi ficați pe care i-a transplantat, unul în februarie 2013 și un altul în august 2013.

Inițialele lui Bramhall au fost descoperite de un alt medic când unul din unul dintre transplanturi a fost respins de organismul pacientului după aproximativ o săptămână, relatează The Guardian.

Citește și: Pentagon: „În cazul unei incursiuni în Ucraina, patru grupuri de luptă sunt în apropierea Rusiei”

Colegiul Medicilor din Marea Britanie a decis că faptele s-au datorat „unui anumit grad de aroganță profesională”, hotărând luni să-i retragă definitiv dreptul de a profesa medicina.


Inițial el a fost suspendat din postul de chirurg în 2013 după ce inițialele sale au fost descoperite pe ficații celor doi pacienți. Bărbatul și-a dat demisia din poziția pe care o ocupa la Spitalul Regina Elizabeta din Birmingham în 2014, în timp ce investigația privind fapta sa era în curs.

Citește și: 250.000.000 € din tenis și sponsorizări pentru „Spartacus” Djokovic, liderul „oamenilor săraci”

Bramhall a fost condamnat pentru vătămare în decembrie 2017 din cauza faptei, fiind condamnat să plătească 10.000 de lire sterline și să presteze muncă în folosul comunității, potrivit BBC.

Un tribunal a revizuit cazul în decembrie 2020 și i-a retras dreptul de a profesa pentru o perioadă de cel puțin 5 luni, însă ulterior a revocat suspendarea în iunie 2021 după ce a concluzionat că nu există riscul ca acesta să recidiveze.

Însă o instanță superioară a întors a doua decizie și a trimis cazul înapoi Colegiului Medicilor care a hotărât că retragerea licenței lui Bramhall a fost „o sancțiune adecvată și proporțională”.


„Autografele” lăsate de Bramhall pe ficați nu au provocat „răni fizice de durată” dar i-au cauzat unuia din pacienți „o vătămare emoționale semnificativă”, potrivit Colegiului Medicilor din Marea Britanie.

Acesta a concluzionat de asemenea că faptele sale au reprezentat o „încărcare flagrantă a demnității și autonomiei” pacienților săi și au subminat încrederea publicului în profesia medicală.

Bramhall a scris o carte despre incident, numită „The Letterman”.

„Durează o fracțiune de secundă. Un moment de nebunie și nimic nu va mai fi la fel vreodată. Se descoperă că un chirurg și-a gravat inițialele pe ficatul unui donator în timpul unui transplanet de salvare a unei vieți și totul se schimbă, nu doar pentru el și pacientul său, ci pentru toți din jurul lor”, afirmă descrierea cărții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te