Chinezii au proiectat un nou coronavirus, care atacă creierul. „E 100% mortal”

DE Florin Budescu | Actualizat: 17.01.2024 - 16:10
Chinezii au proiectat un nou coronavirus, care atacă creierul - Foto: Profimedia Images - imagine cu caracetr ilustrativ

Chinezii au proiectat un nou coronavirus, care atacă creierul. „E 100% mortal”. Aşa numita Boală X, creată de oamenii de știință chinezi, vine de la o tulpină de coronavirus mutantă, care atacă creierul.

SHARE

Chinezii au proiectat un nou coronavirus, care atacă creierul. „E 100% mortal”. Aşa numita Boală X, creată de oamenii de știință chinezi, vine de la o tulpină de coronavirus mutantă, care atacă creierul și are o rată a mortalităţii de 100%, la șoareci.

Chinezii admit că există "un risc ca acesta să se răspândească asupra oamenilor”, Opt rozătoare infectate cu agentul patogen au murit în mod surprinzător, în opt zile.

Chinezii au proiectat un nou coronavirus, care atacă creierul

Criticii studiului au spus: „Această nebunie trebuie oprită, înainte să fie prea târziu”, explică Daily Mail. Există temeri serioase că Boala X ar putea duce la o altă pandemie.

Oamenii de știință chinezi au experimentat o tulpină mutantă de coronavirus care este 100% letală la cobai, în ciuda temerilor că astfel de cercetări ar putea declanșa o nouă pandemie.

Oamenii de știință din Beijing, care sunt legați de armata chineză, au clonat un virus asemănător Covid, găsit în pangolini, cunoscut sub numele de GX_P2V, și l-au folosit pentru a infecta șoarecii.

Citeşte şi: Cele mai periculoase boli care circulă acum în România. Cercetător: ”De ambele se poate muri”

Șoarecii au fost „umanizați”, adică au fost proiectați proteic pentru a exprima o proteină găsită la oameni, cu scopul de a evalua modul în care virusul ar putea reacționa la oameni.

Fiecare rozătoare care a fost infectată cu agentul patogen a murit în opt zile, lucru pe care cercetătorii l-au descris ca fiind surprinzător de rapid.

Echipa a fost de asemenea surprinsă să găsească niveluri ridicate de încărcătură virală în creierul și ochii șoarecilor, sugerând că virusul, în ciuda faptului că este legat de Covid, se înmulțește și se răspândește prin corp într-un mod unic.

Citeşte şi: Un virus mortal care face ochii să sângereze detectat prima oară în Franța. 40% nu îi supraviețuiesc

Scriind într-o lucrare științifică care nu a fost încă publicată, ei au avertizat că descoperirea „subliniază un risc de propagare a GX_P2V la oameni”.

Profesorul Francois Balloux, expert în boli infecțioase la University College London, a scris pe Twitter (X): „Este un studiu teribil, total inutil din punct de vedere științific.

Nu văd nimic de interes vag care ar putea fi învățat din infectarea cu forța a unei rase ciudate de șoareci umanizați, cu un virus aleatoriu.

În schimb, am putut vedea cum ar putea merge prost astfel de lucruri...'

Citeşte şi: Focar de virus Nipah, în India. Nu există un vaccin, rata de mortalitate este între 40% și 75%

Profesorul Richard Ebright, chimist la Universitatea Rutgers, din New Brunswick, New Jersey, a declarat că este din toată inima de acord cu evaluarea profesorului Balloux.

El a adăugat: „Nu se specifică nivelul de biosecuritate și precauțiile de biosecuritate utilizate pentru cercetare.

Lipsa acestor informații ridică posibilitatea îngrijorătoare ca o parte sau toată această cercetare, cum ar fi cercetarea din Wuhan, în anii 2016-2019, care probabil a provocat pandemia de Covid-19, să fi fost efectuată în mod imprudent, fără limitarea și practicile minime de biosecuritate esențiale pentru cercetarea cu un potențial patogen pandemic".

Beijing, megalopolis major, virus nou aproape

Potrivit studiului, realizat de Universitatea de Tehnologie Chimică din Beijing , virusul a fost descoperit în 2017 înainte de focarul de Covid.

A fost descoperit în Malaezia, la pangolini - mamifere solzoase, cunoscute purtătoare de coronavirusuri, și s-a speculat puternic că ar fi gazda intermediară care a transmis Covid, de la lilieci, la oameni.

Cercetătorii au clonat virusul și au stocat mai multe copii în laboratorul de la Beijing, unde acesta a continuat să evolueze.

Posibilă mutaţie

Nu este clar când a fost efectuat noul studiu. Dar cercetătorii au spus că este posibil ca virusul să fi suferit o „mutație care sporește virulența”, ceea ce l-a făcut mai mortal.

Pentru noua cercetare, opt șoareci au fost infectați cu virusul, opt au fost infectați cu un virus inactivat și opt au fost utilizați ca grup de control.

Toți șoarecii infectați cu virusul au murit. Ei au cedat infecției la șapte - opt zile după ce au fost infectați. Simptomele au inclus albirea completă a ochilor, pierderea rapidă în greutate și oboseala.

Creierul se face mic. Simptome groaznice

Cercetătorii au descoperit cantități semnificative de virus în creierul rozătoarelor, plămâni, nas, ochi și trahee. În ziua a șasea, încărcătura virală scăzuse semnificativ în plămâni, dar creierul animalelor s-a micșorat și existau niveluri de virus excepțional de ridicate în creier.

Rezultatele sugerează că virusul infectează prin sistemul respirator și apoi migrează către creier, spre deosebire de Covid, care provoacă infecții pulmonare mai mici și pneumonia. în cazurile severe. Cu toate acestea, au existat exemple de Covid care a fost găsit în țesutul cerebral al pacienților grav bolnavi.

„Infecția severă a creierului în etapele ulterioare ale infecției poate fi cauza cheie a morții la acești șoareci”, au spus cercetătorii.

Primul coronavirus legat de SARS Cov-2 cu mortalitate 100%

Ei au concluzionat: „Acesta este primul raport care arată că un coronavirus pangolin legat de SARS-CoV-2 poate provoca o mortalitate de 100% la cobai, sugerând un risc ca GX_P2V să se răspândească la oameni”.

Cu toate acestea, tulpina originală de Covid a ucis 100% la șoareci, în unele studii efectuate, ceea ce înseamnă că noile rezultate ar putea să nu fie direct aplicabile oamenilor.

Dr. Gennadi Glinsky, un profesor de medicină pensionat de la Stanford, a spus pe rețelele de socializare: „Această nebunie trebuie oprită înainte de a fi prea târziu”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te