Kane Tanaka s-a născut la 2 ianuarie 1903 în departamentul Fukuoka, în acelaşi an în care fraţii Wright au realizat primul zbor cu motor iar Marie Curie devenea prima femeie recompensată cu un Premiu Nobel. Căsătorită în 1922, Kane Tanaka a adus pe lume 4 copii şi a înfiat un al cincilea.
Ea ar fi trebuit să participe în scaun cu rotile la ştafeta torţei olimpice pentru JO de la Tokyo din 2021, însă a renunţat din cauza pandemiei.
Ea se afla într-o stare relativ bună de sănătate până recent, şi trăia într-o casă pentru bătrâni din departamentul său natal, unde iubea jocurile de societate, rezolvarea de probleme de matematică, sucurile şi ciocolata.
Citește și: VIDEO Florin Salam cântă pentru urmăritul internațional Mircea Nebunu la o tăiere de moț în Milano
În timp ce primea titlul de cea mai în vârstă persoană din lume din partea Guinness Book, în 2019, Kane Tanaka a fost rugată să răspundă când a fost cel mai fericit moment din viaţa ei. "Acum", a răspuns ea fără să stea pe gânduri.
Rutina sa cotidiană a fost descrisă de Guinness Book în 2019. Kane Tanaka se trezea în fiecare dimineaţă la ora 06:00, iar după-amiezile şi le consacra studiului matematicii şi exerciţiilor caligrafice. Unul dintre modurile ei preferate de a-şi petrece timpul era jocul de societate Othello, pe care îl juca cu mare abilitate, reuşind frecvent să bată personalul casei de bătrâni în care se afla, conform Guinness.
Japonia are cea mai în vârstă populaţie din lume, iar conform ultimelor estimări ale Ministerului Sănătăţii, din septembrie 2021, în această ţară trăiesc aproximativ 86.500 de persoane centenare.