Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 282 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.10.2024 - 16:17
Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 248 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA - Foto: Profimedia Images
Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 248 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA - Foto: Profimedia Images

Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 282 de nave „stau la pândă”. Forțele militare ale Chinei își sporesc „încet, dar sigur” prezența în jurul Taiwan. ARmata chineză (APL) folosește o „strategie Anaconda” pentru a sufoca insula Taiwan.

SHARE

China folosește „strategia Anaconda” pentru a obosi apărarea Taiwanului.

Anaconda se bazează pe camuflaj și pe răbdare, așteptând adesea ore sau zile până când prada neștiutoare ajunge în raza de acțiune. Când prada este la îndemână, atacă rapid. Se încolăcește imediat în jurul prăzii, constrângând-o până când prada cedează sufocării.

Citește și: China a trecut linia roșie în „războiul” cu Taiwan, cu 43 de avioane şi 8 nave. Ce urmează?

Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 282 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA

La fel cum un Anaconda își constrânge încet prada, îi taie circulația și îi stinge viața, China pune în aplicare o strategie pe mai multe fronturi pentru a teroriza, pentru a sufoca, până când Taiwanul se predă.

Citeşte şi: China acuză Statele Unite că încearcă să creeze un NATO asiatic

Potrivit evaluării taiwaneze, forțele chineze își sporesc „încet, dar sigur” prezența în jurul țării insulare. „APL folosește o „strategie anaconda” pentru a strânge insula”, a declarat amiralul Tang Hua, comandantul marinei taiwaneze.

Amiralul Tang avertizează că forțele chineze își sporesc „încet, dar sigur” prezența în jurul țării sale. „Sunt gata să blocheze Taiwanul oricând doresc”, spune el.

Taiwan, sufocat de China

 Numărul incursiunilor aeriene ale APL peste linia mediană, frontiera de facto din mijlocul Strâmtorii Taiwan, a înregistrat o creștere de peste cinci ori, de la 36 în ianuarie la 193 în august. De asemenea, numărul navelor PLA care operează în jurul Taiwanului a crescut constant, dublându-se de la 142 în ianuarie la 282 în august.

Aceste nave se apropie, de asemenea, de Taiwan - chiar de-a lungul zonei sale contigue, la 24 de mile marine de coasta sa. Potrivit comandantului marinei taiwaneze, acestea patrulează câteva zile la rând, față de câteva ore anterior.

Jocul de-a războiul China Vs Taiwan. Arbitrează SUA

Video: Antrenament al armatei din Taiwan Sursa: X / Guardian

Jocurile de război chineze au crescut în profunzime. Acestea au devenit exerciții comune care implică toate ramurile armatei, simulând scenarii de luptă mai realiste, cum ar fi blocada și asaltul amfibiu. De exemplu, în cadrul exercițiului Joint Sword-2024A, Garda de Coastă Chineză (GCC) a practicat pentru prima dată operațiuni comune cu APL.

În cadrul exercițiilor din 2022, au fost implicate chiar și portavioane chineze, Liaoning și Shandong, împreună cu o navă de asalt amfibiu Type 75, cel puțin un crucișător Type 55, mai multe fregate Type 54 și altele.

Ca parte a exercițiului din mai 2024, China a desfășurat 111 aeronave și 46 de nave militare în zonele din jurul Taiwanului. 82 de aeronave militare chineze au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan, unele apropiindu-se de linia de 24 de mile marine pe care Taiwanul o utilizează pentru a-și defini zona contiguă. Platforme precum avioanele de luptă J-20 și J-16, distrugătoarele Type 052D și rachetele balistice Dong Feng au fost, de asemenea, prezente.

Conform strategiei Anaconda, „Beijingul ar utiliza probabil războiul cibernetic și campaniile de dezinformare, urmate de o blocadă sau de alte măsuri pentru a strangula Taiwanul, mai degrabă decât să încerce o invazie”. Această strategie Anaconda a fost propusă după ce planurile chineze împotriva Taiwanului au fost zădărnicite de sosirea a două portavioane americane în Strâmtoarea Taiwan în timpul crizei din Strâmtoarea Taiwan din 1996, notează eurasiantimes

Această strategie este aleasă de China tocmai pentru a nu da motive SUA să intervină.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te