Bombardier rusesc de 25 de milioane de dolari, doborât lângă Bahmut. Ucraina nu s-a retras

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.05.2023 - 11:58
Bombardier rusesc Su-24M distrus - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Unitățile de rachete antiaeriene ucrainene au doborât un bombardier rusesc Su-24M în apropierea orașului Bahmut, din estul orașului, a anunțat miercuri Ministerul Apărării al Ucrainei.

SHARE

Aeronava rusească în valoare de 25 de milioane de dolari a fost distrusă în jurul orei 13.30. ora locală marți, a transmis Ministerul Apărării al Ucrainei.

Bombardier rusesc de 25 de milioane de dolari, doborât lângă Bahmut. Ucraina nu s-a retras

Raportul vine în momentul în care ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat că țara va apăra Bahmutul „atâta timp cât avem nevoie de el în ceea ce privește sarcinile de apărare militară”.

„Apărăm Bahmut la fel de devotat ca orice altă așezare. Folosirea forțelor și mijloacelor noastre este determinată nu de oportunitatea politică, ci de resursele necesare pentru a respinge inamicul și a îndeplini misiuni de luptă în această zonă”, a spus Maliar pe Telegram. 

Citește și: 3 aprilie, ora 16.00 NEWSWEEK SUMMIT DE CONSTRUCȚII - Ce se întâmplă cu piața imobiliară

Forțele ruse controlează accesul atât la Bahmut, cât și la orașul din apropiere Avdiivka pe trei părți. Rușii au făcut câștiguri marginale în ultimele săptămâni, dar nu au reușit să încercuiască trupele ucrainene în niciunul dintre locuri.

Citește și: VIDEO Viitorul luptelor aeriene: Războiul dronelor, alimentate în aer pentru autonomie mare

Majoritatea liniilor frontului de est s-au schimbat foarte puțin în primele trei luni ale anului, potrivit CNN.

Avionul de vânătoare rusesc Su-24M

Avionul de vânătoare Su-24M a intrat în serviciu în 1983 și este o variantă îmbunătățită a lui Su-24, cunoscut sub numele de cod NATO „Fencer”.

Avion de vânătoare Su-24M - Foto: Profimedia Images

Bombardierul de primă linie Su-24M este proiectat să pătrundă pe teritoriul ostil și să distrugă ținte de sol și de suprafață în orice condiții meteorologice, zi și noapte. Au fost produse și variante ale Su-24, concepute pentru recunoaștere și contramăsuri electronice.

Su-24 este înarmat cu următoarele tipuri de rachete aer-sol: Kh-23 sau Kh-23M (nume de cod NATO AS-7 Kerry) rachete ghidate de radiocomandă (rază 5 km; până la patru rachete transportate); Rachete pasive Kh-28 (AS-9 Kyle) și Kh-58 (rază 90 km; până la două rachete transportate). De asemenea, sunt transportate până la două rachete aer-aer orientate IR Vympel R-60 (AA-8 Aphid) cu o rază de acțiune de 3 km.

Aeronava Su-24M este înarmată cu: rachete ghidate cu laser Kh-25L (AS-10 Karen) (rază 20 km; până la patru rachete transportate); Kh-29LT (AS-14 Kedge) rachete ghidate cu laser / TV (rază 10 km; până la trei rachete transportate); Rachete pasive Kh-31P (AS-17 Krypton) (rază 180 km; până la două rachete transportate); și Kh-59 (AS-13 Kingbolt) rachete ghidate de comandă TV (rază 90 km; până la două rachete transportate).

De asemenea, poate fi înarmat cu bombe aeriene KAB-50OKR ghidate de TV și KAB-1500L ghidate cu laser, furnizate de Întreprinderea de Cercetare și Producție de Stat din Moscova.

Ambele aeronave pot transporta până la șase rachete. Greutatea armelor convenționale cu bombe se ridică între 7,5 tone și 8 tone.

Aeronava poate transporta până la trei tunuri cu tunuri Gsh-6-23 de 23 mm, care au o cadență de foc de 9.000 de cartușe pe minut și o unitate de foc de 500 de cartușe. Pistolele Gsh-6-23 sunt fabricate de Biroul de proiectare a instrumentelor din Tula, Rusia.

O astfel de aeronavă are un cost estimat la 25 de milioane de dolari, potrivit aerocorner.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te