Avertismentul lui Rareș Bogdan: „România este în pericol”. Rușii pregătesc asaltul final spre Dunăre

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.03.2024 - 14:29
Avertismentul lui Rareș Bogdan: „România este în pericol”. Rușii pregătesc asaltul final spre Dunăre - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Avertismentul lui Rareș Bogdan: „România este în pericol”. Rușii pregătesc asaltul final spre Dunăre. Pericolul războiului devine tot mai real pentru România și total pentru Republica Moldova dacă Rusia cucerește Odesa și Nikolaev și se apropie de gurile Dunării.

SHARE

Europarlamentarul Rareș Bogdan avertizează că rușii pregătesc cea mai mare ofensivă spre Nikolaev și Odesa,și în cazul în care cele două orașe vor cădea sub focul rusesc, Moscova devine o amenințare reală pentru România și una totală pentru Republica Moldova, întrucât în acel moment s-ar putea face alipirea cu Transnistria, teritoriul moldovean care a cerut alipirea la „Mama Rusie” în urmă cu câteva săpămâni.

Avertismentul lui Rareș Bogdan: „România este în pericol”. Rușii pregătesc asaltul final spre Dunăre

„Am văzut declarațiile lui Putin și Medvedev legate de gurile Dunării și de testamentul lui Petru cel Mare.

Dacă Odesa și Nikolaev cad, iar Rusia se apropie de Reni și Ismail, aflate atât de aproape de Brăila, Galați, Tulcea, atunci România este într-un pericol real iar Republica Moldova este într-un pericol total", a declarat Rareș Bogdan la un post de televiziune.

În această dimineață, Capitala Ucrainei a fost din nou ținta unui atac cu rachete balistice. Rușii forțează ofensiva pe mai multe fronturi din Ucraina, profitând de bâlbâiala Occidentului în privința ajutorului militar pentru soldații ucraineni.

Aceștia au rămas de săptâmâni bune fără stocuri de muniții, iar în acest moment, muniția rămasă este raționalizată doar pentru anumite zone ale frontului.

Citește și: Scenariu de coșmar. Rusia ar îngenunchea România într-o singură zi. Primele orașe cucerite de ruși

Săptămâna trecută președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că în cazul în care Ucraina va fi înfrântă, România, Polonia și Moldova vor fi în mare pericol.

Macron a avertizat că refuzul sau întârzierea ajutorului militar pentru Ucraina ar duce inevitabil la pierderea acestui război de către kiev, iar acest lucru ar deschide calea pentru o amenințare directă asupra Moldovei, României și Poloniei.

Citește și: România, Moldova și Polonia, în pericol dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia, avertizează Macron

Șeful NATO avertizează: Trebuie să fim pregătiți o pentru o confruntare de decenii cu Rusia

"Vara va fi decisivă. Tot ce trebuie făcut trebuie făcut rapid"" pentru Ucraina, a avertizat marţi Josep Borrell.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a cerut țărilor europene să își intensifice producția de armament pentru a sprijini Ucraina și pentru a preveni un conflict îndelungat cu Rusia, care ar putea avea consecințe grave.

Citește și: Josep Borrell, avertisment critic: Următoarele luni, decisive pentru soarta Ucrainei și a Europei

El a subliniat că invazia Rusiei în Ucraina acum doi ani a demonstrat că pacea în Europa nu este garantată și că este esențial să se protejeze țările din cadrul NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te