Atac devastator la primarul Londrei: ”Cine este acest pitic care-l insultă pe Trump?”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.06.2019 - 12:49
Sadiq Khan, primarul Londrei Foto: Gulliver / Getty Images

Celebrul jurnalist și scriitor britanic Piers Morgan a publicat luni, în cotidianul ”The Daily Mail”, un editorial devastator la adresa primarului Londrei, Sadiq Khan, cel care a declanșat un război public împotriva lui Donald Trump, aflat în vizită de stat în Marea Britanie.

SHARE

Morgan, născut pe 30 martie 1965, este în prezent realizator al emisiunii ”Bună diminieața, Marea Britanie, la postul de televiziune ITV. 

”Newsweek Romania” publică editorialul integral al acestuia: 

”În această săptămână, aniversăm și comemorăm în același timp 75 de ani de la Ziua ”Z”, cea mai mare debarcare din istorie.

A fost punctul de cotitură în războiul cu Adolf Hitler și cu naziștii, de la care a început eliberarea Franței ocupate de Germania și care a pus bazele victoriei aliate pe Frontul de Vest.

A fost, de asemenea, momentul care a cimentat relația specială dintre Marea Britanie și America, cele două națiuni din care au provenit majoritatea soldaților care au luptat pe plaje.

Au existat cel puțin 10.000 de victime ale aliaților, dintre care 4.414 au murit.

Ei, împreună cu toți cei care au participat la Ziua ”Z”, vor fi comemorați miercuri, într-o ceremonie specială desfășurată la Portsmouth, pe coasta de sud a Angliei, la care vor participa Regina, președintele SUA, Donald Trump, și 300 de veterani.

De aceea, a venit Trump în Marea Britanie pentru o vizită de stat de trei zile.

Nu este aici ca persoană privată.

El este aici ca președinte ales în mod democratic al Statelor Unite, cel mai mare aliat al Marii Britanii.

Ca atare, el reprezintă cei 320 de milioane de cetățeni ai SUA, inclusiv mulți care au legături de familie cu cei care au debarcat în Ziua ”Z” sau au luptat în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Cum a răspuns primarul Londrei, capitala Angliei, acestei vizite?

Cu o rușine uluitoare.

Sadiq Khan, care a fost primar timp de trei ani, a lansat o serie de atacuri sălbatice împotriva președintelui Trump în ultimele 48 de ore, atât în ​​presă, cât și la televizor, catalogându-l drept "fascist", o "amenințare globală tot mai mare", cerând ”să nu i se întindă covorul roșu” pentru că ”nu este britanic”, adăugând că este "antiteza valorilor noastre" și acuzând comportamentul său care ”seamănă diviziune, deși idealurile Americii se bazează pe egalitate, libertate și libertate religioasă".

Primarul Khan a autorizat, din nou, înălțarea lui ”Baby Trump” deasupra Parlamentului, în timpul vizitei, cu scopul de a-l batjocori și umili pe președintele SUA.

Khan a știut foarte bine ce face. Scopul său a fost să semene o furtună de ură față de liderul american și să-i instige pe londonezi la proteste. 

A fost acompaniat în această campanie anti-americană de către numeroși politicieni britanici de vârf, inclusiv liderul laburist Jeremy Corbyn, liderul Lib-Dems, Vince Cable, președintele Camerei Comunelor, John Bercow, și chiar de către unele mass-media, cum ar fi SkyNews, care s-au folosit de balon pentru a-și promova viziunea.

Politicienii au alergat cu toții să denunțe vizita de stat, să refuze participarea la un banchet în cinstea președintelui, să-l împiedice să vorbească în Parlament și, cu toate acestea, să-l condamne pe Trump ca fiind cel mai rău om care a existat vreodată.

Nu e de mirare că atunci când președintele Trump a sosit în Marea Britanie și a citit toate acestea, a răspuns nepoliticos. 

"Sadiq Khan", a scris Trump pe Twitter, "care a făcut o slujbă teribilă în calitate de primar al Londrei, a fost irațional răutăcios cu Președintele Statelor Unite ale Americii, cel mai important aliat al Regatului Unit. Este un ratat care ar trebui să se concentreze asupra criminalității în Londra, nu asupra mea. Kahn mi-a adus aminte de incompetentul primar al New York-ului, de Blasio, care de asemena a făcut o treabă jalnică, deși Kahn are jumătate din înălțimea acestuia”.

În mod previzibil, acest lucru a provocat revolta celor care nu au fost oripilați de atacurile primarului primarului Khan.

Khan, însuși, l-a acuzat-o pe Trump de "insultă copilărească".

Da, omul care a aprobat un balon reprezentându-l pe președintelui S.U.A. să zboare peste Parlament îl acuză pe Trump de comportament copilăresc!

Bineînțeles, Khan știa exact cum va răspunde Trump, motiv pentru care a petrecut ultimele două zile atacandu-l și batjocorindu-l.

Primarul vrea ca vizita lui Trump să se concentreze asupra lui, mai degrabă decât asupra Zilei ”Z”.

Totuși, prin aceasta, Khan se face vinovat că seamănă discordie, că apelează la o retorică inflamantă și are un comportament copilăros, lucruri pe care pretinde că le detestă la Trump.

Cu siguranță nu vorbește pentru toată Marea Britanie, așa cum susține el.

În mod ironic, ceea ce i-au făcut președintelui SUA Khan, Bercow, Corbyn și Cable este opusul bunelor maniere și politeții demne, care reprezintă fundamentul ideii de a fi britanic.

Având în vedere că Trump este aici pentru o comemorare, comportamentul acestora a fost nepoliticos, dezgustător și lipsit de respect.

Accept pe deplin că toate lucrurile acestea pot fi spuse foarte bine și despre Trump din când în când.

Dar asta nu trebuie să ne facă să ne comportăm în același fel sau să-l tratăm pe conducătorul celui mai mare aliat al nostru cu un astfel de dispreț, într-o săptămână așa de importantă.

Există, de asemenea, o ipocrizie profundă care stă la baza tratamentului pe care i l-au aplicat lui Trump. Și nu doar pentru că au existat proteste relativ limitate. Mă refer la vizitele de stat anterioare ale liderilor Arabiei Saudite, Rusiei și Chinei.

(Este Trump mai rău decât Putin, Mohammad bin Salman sau președintele Xi?)

Sadiq Khan, când era avocat pentru drepturile omului, l-a apărat cu pasiune pe notoriul lider al organizației ”Națiunea Islamului”, Louis Farrakhan, care a denunțat poporul alb drept "diavolesc", i-a descris pe evre drept "suferinzi de sânge" și l-a numit pe Hitler drept un "om foarte mare".

Khan a încercat să ridice în instanță interdicția împotriva lui Farrakhan de a veni în Marea Britanie (interdicție necesară având în vedere comportamentul său plin de ură), prilej cu care a negat că clientul său este antisemit, sau predicator al "urii rasiale”.

Așadar, părerea sa despre cine ar trebui sau nu să intre în Marea Britanie pare a fi destul de fluidă, în funcție de cine semnează cecurile.

De asemenea, Khan a eșuat lamentabil ca primar al Londrei (chiar mai rău decât Bill de Blasio din New York!), în special în privința criminalității organizate, care a avut drept consecință uciderea a zeci de tineri pe străzile orașul.

Deci, cine naiba este acest pigmeu ca să se apuce să latre insulte la adresa președintelui american, din moment ce nu ne poate proteja copiii să fie înjunghiați mortal?

În calitate de londonez, sunt foarte rușinat de egoistul, puerilul meu primar.

El s-a aruncat în derizoriu pe sine, funcția sa, țara sa, și îmi cer scuze tuturor americanilor jigniți de acest nerușinat bun venit adresat președintelui lor, cu ocazia unei astfel de vizite importante.

Dar vreau să le spun un lucru: majoritatea britanicilor apreciază foarte mult sprijinul Americii în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

Fără acest sprijin, este puțin probabil că l-am fi putut înfrânge pe Hitler.

Președintele Trump este aici pentru a-i reprezenta pe cei care ne-au permis să câștigăm bătălia pe plajele din nordul Franței.

În această calitate, el merită respectul nostru demn.

În ceea ce-i privește pe cei care au protestat săptămâna aceasta împotriva lui Trump, cu pancartele lor abuzive, bâlbâite și patetice, le spun sur și simplu: singurul motiv pentru care pot face acest lucru în această țară este ceea ce s-a întâmplat acum 75 de ani, în Ziua ”Z”. Forțele britanice și americane (cu ajutorul altor forțe aliate), care au luptat eroic în acea zi, au făcut acest lucru pentru a vă proteja libertățile.

Deci, oricare ar fi opinia dvs. despre Trump, acesta este cu siguranță momentul potrivit pentru a abandona temporar isteria anti-Trump doar pentru câteva zile și pentru a-i onora pe cei care au murit sau și-au riscat viața în Normandia.

Concluzia este următoarea: vrem ca ultima imagine de la această comemorare istorică să fie cu un balon portocaliu, care zboară peste Parlamentul nostru, sau cu un președinte al SUA stând umăr la umăr cu Regina, pentru a aduce un omagiu eroilor Zilei ”Z"?

Dacă răspunsul dvs. este balonul, atunci și dvs. sunteți un bolovan ratat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te