Apărarea aeriană rusă susține că a doborât un "OZN" în apropierea Mării Azov. Ce era de fapt?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.01.2023 - 10:05
Apărarea aeriană rusă susține că a doborât un "OZN" în apropierea Mării Azov. Ce era de fapt? - FOTO: Profimedia

Vasili Golubev, guvernatorul regional al regiunii Rostov, a declarat că un "obiect de mici dimensiuni în formă de minge" a fost distrus de rachete antiaeriene marți, 3 ianuarie. În presa rusă și la televiziunile de stat se vorbește despre OZN-uri care atacă Rusia.

SHARE

Bateriile antiaeriene din regiunea Rostov din sudul Rusiei au doborât ceea ce a fost descris în știrile locale ca fiind un "OZN".

Guvernatorul regional Vasily Golubev a scris pe Telegram că un "obiect de mici dimensiuni în formă de minge" a fost observat zburând deasupra satului Sultan Sala din districtul Myasnikovsky din regiune, la o altitudine de aproximativ un kilometru și jumătate marți, 3 ianuarie.

Obiectul neidentificat a fost imediat luat în vizor de apărarea aeriană locală. Publicația locală de știri Pivyet Rostov a raportat că "un OZN sub forma unei mingi a fost doborât pe cer".

Citește și: „Al treilea înger” al lui Tate rămâne învăluit în mister. „Nu a fost arestată în dosarul de trafic”

Explicând că "a fost luată decizia de a lichida" obiectul, Golubev a îndemnat oamenii să rămână calmi. El i-a asigurat pe localnici că "cerul este acoperit de apărări antiaeriene" și că nu există niciun pericol.

Canalul local de știri Ostorozhna, Novosti a prezentat o înregistrare video cu un obiect strălucitor, în formă de bilă, care explodează pe cer.

Citește și: Putin declară unilateral încetarea focului în Ucraina pentru Crăciun. Zelenski îl ignoră

Rostov ocupă o poziție importantă din punct de vedere strategic la Marea Azov, o masă de apă delimitată de Rusia la est și de Ucraina la nord-vest și sud-vest.

Provincia a fost desemnată ca fiind una dintre cele șase regiuni rusești - alături de două regiuni nou-anexate - în care liderul rus Vladimir Putin a introdus un "nivel de răspuns mediu".

Acesta include restricții de circulație și alte măsuri de ordine publică.

Numeroase explozii și incendii la situri strategice din Rusia au fost puse pe seama dronelor ucrainene - potențial ghidate de agenți care lucrează în interiorul granițelor Rusiei.

Baza aeriană Engels, aflată în interiorul Rusiei, a fost vizată în ziua de Boxing Day, chiar în momentul în care armata rusă sărbătorea cea de-a 107-a aniversare a creării primelor sale unități de apărare aeriană.

Baza, aflată la 300 de mile de granița Rusiei cu Ucraina și la alte 100 de mile de actuala linie de front din regiunea Donbas, găzduiește o escadrilă de bombardiere cu capacitate nucleară.

New York Times a relatat că Ucraina a efectuat atacul cu ajutorul dronelor și al unei unități de recunoaștere militară care l-a coordonat adânc în interiorul teritoriului rusesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te