Anonymous au piratat planurile și tacticile de zbor ale dronelor ruse care acționează în Ucraina

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.06.2022 - 11:21
Anonymous lovește Rusia cu un hack devastator la drone care ar putea accelera sfârșitul războiului/FOTO: Pixabay

Războiul actual dintre Rusia și Ucraina a făcut ca dronele să joace un rol tot mai important în luptă, ceea ce ar putea chiar influența rezultatul sângerosului conflict, iar grupul de hackeri Anonymous au dezvoltat un soft prin care pot declasifica planurile setate pe drone.

SHARE

Anonymous, colectivul și mișcarea hacktivistă descentralizată, care a jurat să lupte împotriva Rusiei pe frontul cibernetic pentru a pedepsi Kremlinul pentru ceea ce numește o "operațiune militară specială", a spart acum o companie de armament, care se ocupă de vehiculele aeriene fără pilot rusesc (UAV), punând mâna pe tactici și planuri.

"Dictator Putin. Pentru crimele de război, pe care le-ați comis, pentru oamenii nevinovați pe care i-ați ucis și pentru zecile de oameni pe care i-ați distrus, nu vă vom lăsa în pace", a spus Youranonspider. "Vă vom demasca pe dumneavoastră și crimele de război pe care le-ați comis. Vom împărtăși crimele guvernului vostru corupt", au adăugat ei.

Citește și: Restricțiile privind avortul intră în vigoare în SUA. Biden cere calm. Cum au reglementat alte state

"Suntem în palatul în care vă ascundeți în casa voastră. suntem pe străzi, pe camerele de luat vederi ale clădirilor guvernamentale fără lege, pe telefonul mobil al omului în care aveți cea mai mare încredere", au spus ei. "Suntem în sistemul electronic de navigație auto. Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Noi nu iertăm. Noi nu uităm. Așteptați-ne", a transmis un lider al Anonymous.

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Inițial, s-a crezut pe scară largă că armata rusă va trece peste Ucraina în câteva zile, dar lucrurile nu au mers chiar așa pentru președintele Vladimir Putin. În timp ce sprijinul armelor occidentale grele și rezistența acerbă a Ucrainei au jucat un rol vizibil în deraierea planurilor Kremlinului, războiul cibernetic desfășurat de Anonymous în spatele scenei nu a jucat un rol mai puțin important.

După atacuri neîncetate asupra site-urilor guvernamentale rusești, asupra întreprinderilor despre care se crede că sprijină Kremlinul, asupra oligarhilor și lingușitorilor, Anonymous a lovit acum forțele militare rusești înseși cu piratarea dronei.

Hackingul, anunțat pe Twitter, a permis agentului Anonymous, cu pseudonimul @Youanonspider, să obțină documente clasificate purtând informații despre planurile și tacticile de avioane fără pilot ale Rusiei, cu ajutorul cărora colectivul de hacktiviști spera să "ajute ca războiul să se încheie cât mai curând posibil".

Ca o avanpremieră la hackingul complet, Anonymous a împărtășit câteva imagini cu prada obținută. Una dintre ele arăta lista celor mai mari exportatori și concurenți ai țării în ceea ce privește inovațiile din industria vehiculelor fără pilot.

O altă imagine este o "ofertă tehnică și comercială" de la Rosoboronexport pentru vehiculul aerian fără pilot la bord "Orion-E". Anonymous a inclus în tweet și un link care conține "planuri și documente militare colectate de la diverse companii militare rusești și surse guvernamentale".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te