Alegeri SUA 2024. Cine ar putea să-l înlocuiască pe Biden? Trumpiștii îl consideră un om „malefic”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.06.2024 - 10:49
Alegeri SUA 2024. Cine ar putea să-l înlocuiască pe Biden? Trumpiștii în consideră un om „malefic” - Foto: Profimedia images

Alegeri SUA 2024. În contextul agitației politice actuale, liderii din Partidul Democrat se confruntă cu o dilemă majoră: să lupte pentru a menține controlul Casei Albe în 2024 sau să aștepte până în 2028?

SHARE

Toate privirile au fost îndreptate spre vigoarea lui Biden, care, la 81 de ani, este cel mai vârstnic preşedinte din istorie, iar cele mai rele preziceri s-au adeverit.

Alegeri SUA 2024. Cine ar putea să-l înlocuiască pe Biden? Trumpiștii îl consideră un om „malefic”

În pofida faptului că s-a închis aproape o săptămână alături de echipa sa pentru a se pregăti pentru o zi istorică, el era răguşit, părea lent, obosit şi se străduia să-şi termine propoziţiile.

Trump, cu doar trei ani mai tânăr, a repetat încă o dată multe dintre mistificările care îl caracterizează şi a evitat să răspundă la cele mai incomode întrebări ale moderatorilor, dar a fost mai reţinut, contrar aşteptărilor, şi mult mai energic decât rivalul său.

Într-o ultimă imagine a dezbaterii, prima doamnă Jill Biden a fost văzută ajutându-şi soţul, care se străduia să coboare scările de pe scenă pentru a-şi lua rămas bun de la moderatori.

Staff-ul de campanie a lui Biden, in panică

Panica a cuprins staff-ul campaniei lui Biden în plină dezbatere, iar echipa sa s-a grăbit să-i motiveze prestaţia prin faptul că acesta suferise de gripă în timpul săptămânii, însă răul fusese deja făcut.

În timp ce consultanții și analiștii politici prezintă diverse strategii elaborate pentru a-și justifica contribuțiile, realitatea câștigării unei campanii prezidențiale rămâne ancorată în câteva elemente esențiale: mesaj, finanțare, recunoaștere, percepție, determinare și analiză strategică.

De exemplu, mulți republicani consideră că guvernatorul Californiei, Ron DeSantis, deține doar "mesajul" și "percepția", fiind văzut ca o variantă mai temperată a fostului președinte Donald Trump, dar fără aceeași carismă și "factorul It" care să-l diferențieze suficient.

Cine ar putea fi înlocuitorii lui Joe Biden?

În ceea ce privește potențialii înlocuitori pentru Biden și Harris într-o campanie electorală, democrații se confruntă cu temeri semnificative.

Există preocupări serioase că președintele Joe Biden este perceput ca fiind prea în vârstă și fragil, cu probleme cognitive în creștere, aspecte familiale controversate, o pierdere a respectului în rândul adversarilor și dificultăți în gestionarea problemelor legate de graniță și imigrație.

Citește și: Trump câștigă dezbaterea cu Biden care a „a uitat” cuvinte și și-a pierdut vocea. Ce zic sondajele?

În ceea ce-l privește pe vicepreședintele Kamala Harris, există două probleme majore de percepție. Unii critici susțin că Harris nu este suficient de pregătită pentru funcția pe care o ocupă, o preocupare exprimată de diverși experți în politica de stânga.

În plus, există percepția că, fiind prima femeie și persoană de culoare în funcția de vicepreședinte, este "intangibilă", cu implicațiile potențiale de a nu fi judecată pe merit de către alegătorii femei și minoritari.

Citește și: Foști consilieri a lui Trump prevestesc apocalipsa în Europa. Trump e decis să retragă SUA din NATO

În acest peisaj politic complex, guvernatorul Gavin Newsom al Californiei iese în evidență ca un competitor formidabil, însă mulți republicani îl văd mai degrabă ca un om "malefic".

Văzut de către publicul american drept un politician articulat, amuzant și încrezător, Newsom beneficiază de o reputație puternică și de recunoaștere la nivel național, datorită stilului său. Newsom are un spirit de lider înnăscut și a făcut performanțe notabile în statul California, potrivit 

În august, convenția națională a Partidului Democrat din Chicago ar putea deține cheia pentru viitorul electoral al partidului. O deschidere a competiției între Harris, Newsom și alți posibili candidați ar putea schimba dinamica alegerilor prezidențiale din 2024 într-un mod imprevizibil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te