Sorin Cîmpeanu: Școlile cu rată de vaccinare sub 60% fac cursuri online. Un milion elevi stau acasă

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.11.2021 - 10:52
LIVE Sorin Cîmpeanu anunță cum încep luni școlile. Prag de 60% / gov.ro

Doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului - profesori și angajați - este de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie.

SHARE
 În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

LIVE TEXT

Elevii claselor a VIII-a au cu o teză mai puțin iar cei din clasele de liceu, de la patru teze câte aveau, ajung la trei teze, cu excepția celor din învățământul profesional care aveau deja trei teze. 

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișata pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.

 1,8 milioane de elevi vor începe școala fizic, este o cifră estimativă, din cei peste 2,9 milioane de elevi și preșcolari. Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online

În București există o rată de vaccinare de aproape 80%.

Există doar 12 județe în care la nivel județean este sub 60%.

 Am semnat și am trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului școlar, în sensul în care se legiferează numărul de note pentru a încheia mediile. Mediile pot fi încheiate în situații speciale și în semestrul al 2-lea.

Am transmis în teritoriu lista tezelor. Cei din clasa a 8-a vor avea doua teze, iar cei de liceu trei teze.

Al treilea ordin se referă la modalitatea începerii școlii. Școala va începe pentru toții copiii, luni, din școli și grădinițe publice și private.

În situația în care, dincolo de rata de vaccinare există probleme cu reursa umană, profesori carantinați, va exista posibilitatea ca la nivelul școlii să se formuleze o cerere pentru ca școala să rămână în online, chiar dacă are rata de vaccinare de peste 60 %.

În ședințele de astăzi se va actualiza această rată de vaccinare. Ziua de vineri va fi considerată zi de referință pentru rata de vaccinare. În momentul în care se depășește 60 %, acea școală sau grădiniță intră în regimul de învățământ cu prezență fizică.

 

UPDATE. Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de invatamant va fi afișata pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului educației”, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Lista școlilor din Capitală unde 60% dintre profesori s-au vaccinat, iar școala poate începe „fizic”

Sorin Cîmpeanu a mai spus, joi seara, că există posibilitatea ca "peste o anumită" perioadă de timp să poată fi ridicat acest nivel de 60%. "Obiectivul este de 70%, este un obiectiv dat de OMS", a adăugat acesta.

Puțin peste jumătate din școlile din România au peste 60% dintre elevi vaccinați.

Klaus Iohannis a precizat la mijlocul săptămânii că: „La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar...

Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te