Liceu „viciat”: Absolventul unui colegiu de mate' - fizică obține nota 2,5 la BAC, la matematică

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.05.2022 - 18:25

Ministrul Educației susține că, în gimnaziu, profesorii dau elevilor note prea mari. Ele nu concordă cu nivelul de pregătire al elevilor. Drept urmare, Sorin Cîmpeanu vrea să scoată mediile din gimnaziu din calculul notei finale de la Evaluarea Națională.

SHARE

Newsweek România arată că nu doar mediile din gimnaziu sunt „umflate”, ci și cele din liceu. O analiză făcută pe baza mediilor din liceu și a rezultatelor de la bacalaureat, arată că elevi foarte buni la clasă în ciclul IX-XII au clacat inexplicabil la bacalaureat. Elevi cu note bune la materiile de bază (ale profilului urmat) au luat note sub 5 la aceste discipline de bază în cadrul examenului de bacalaureat.

Se întâmplă în licee din toate județele și din București, fără excepție.

Newsweek România a descoperit numeroase cazuri de elevi care au terminat specializarea matematică-fizică/informatică și, după 4 ani de studiu, au obținut note mult sub 5 la examenul de matematică de la Bacalaureat. Un absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitri Leonida” din București, la zi, a luat nota 3,1 la examenul de matematică. Un altul de la liceul „Lucian Blaga” a obținut nota 1,85. Amândoi au fost la clase de mate-fizică.

Un elev care a terminat liceul anii trecuți a obținut 3,25 la matematică, studiind la Liceul Teoretic Rosetti. Doi elevi de la Liceul Energetic au obținut la matematică note de 2,7, respectiv 3.

 

Un alt licean, care a studiat la clasa de mate-fizică la un colegiu din Alexandria, a obținut nota 2,5 la matematică.

După 4 ani de studiu al matematicii, un elev de la liceul Liviu Rebreanu (județ Sălaj) au obținut nota 2,25 la matemarcă. Un altul - 4,25.

Între numărul celor care se înscriu la examenul de Bacalaureat (clasa XII-a) și al celor care au susținut examenele de Evaluare Națională (debut de clasa a IX-a) există o diferență de câteva mii de elevi. Ceea ce arată că mulți elevi cu note sub 5 la examenul de final de clasa a VIII-a, repartizați, ulterior, la liceu, au terminat 12 clase.

Citește și: Evaluare națională mincinoasă: 9,8 - media din gimnaziu, nota 4 la examen. Cîmpeanu vrea schimbare

Elevii (ca în exemplele de mai sus) termină licee și chiar colegii, iar la bacalaureat obțin note sub 5. Semn că au trecut nemeritat prin liceu, ajutați de profesori binevoitori. Nu doar gimanziu se dovedește o mare farsă, așa cum a remarcat ministrul Cîmpeanu. Dar, și liceul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.