El anunţă că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa.
Citește și. Ministrul Educației: Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta
„Sunt 7.203 şcoli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de faţă, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică, într-o intervenţie la Antena 3.
La finalul anului scolar 2018-2019 în sistemul de educaţie erau înscrişi 2, 8 milioane de copii şi elevi, în învăţământul preuniversitar, potrivit Ministerului Educaţiei.
Ministrul a precizat că la minister sunt aşteptate „raportări updatate” la nivelul zilei de luni cu privire la acest subiect.
În acest context, Sorin Cîmpeanu a reafirmat nevoia unor acţiuni în cadrul cărora elevii să poată recupera materia pierdută pe parcursul şcolii online.
„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale”, a adăugat Cîmpeanu.
Acesta a precizat că sursele de finanţare pentru plata cadrelor didactice care vor participa la aceste acţiuni au fost identificate fiind vorba despre fonduri europene şi bani prin programul Romania Secondary Education.
„Cu siguranţă, profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a adăugat ministrul citat de news.ro.