Revoluția se amână: Metrorex nu va evacua, vineri, spațiile comerciale controlate de Rădoi

DE Mircea Marian | Actualizat: 02.04.2021 - 18:26

Revoluția se amână: Metrorex nu va evacua, azi, spațiile comerciale controlate de sindicatul lui Ion Rădoi, se arată într-un comunicat al companiei. Evacuarea nu va avea loc nici în week-end.

SHARE

“«Astăzi nu se întâmplă nimic, de săptămâna viitoare vom vedea», a transmis biroul de presă al Metrorex, după ce Economedia a întrebat dacă eliberarea spațiilor de către comercianți a început deja“, scrie site-ul economedia.ro. 

Până azi, atât Metrorex, cât și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susțineau că aceste spații vor fi evacuate “până la“ data de 2 aprilie. 

Metrorex nu va evacua, azi, spațiile comerciale controlate de Rădoi

“Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021. Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora“, se arăta într-un comunicat al Metrorex, semnat de directorul Ștefan Paraschiv. 

Iată ce spunea ministrul Cătălin Drulă la 31 martie, la Guvern: 

Reporter: Domnule ministru, vă rog să ne explicați, totuşi, ce se va întâmpla cu acele spaţii comerciale şi când va începe evacuarea lor?

Cătălin Drulă: V-am spus, se aplică legea, este un termen de somație, care expiră pe 2 aprilie, pentru eliberarea lor. Aplicat legea. Este domeniu public ocupat fără drept, pe care se percepe chirie fără drept de către firma sindicatului, și va fi eliberat. Sau, unde se poate și este cazul - intrarea în legalitate, adică într-o relație contractuală cu statul. Domeniul public este - pentru cei care ne urmăresc - la fel ca trotuarul, adic, aparține statului, nu poate fi înstrăinat și nu poate fi ocupat fără drept. A existat un contract de asociere în participațiune, vechi de 20 de ani, între Metrorex și firma sindicatului, care a expirat din 2018. Deci, de trei ani de zile sunt fără drept ocupate aceste spații publice. Aplicăm legea, asta este ceea ce se întâmplă. 

Reporter: Asta însemnând că din 3 aprilie aveţi dreptul să începeţi evacuarea. 

Cătălin Drulă: Da, vom lua toate măsurile legale. Acum nu îmi cereţi să fiu complet expert în asta, că implică aici și parte de executor judecătoresc, cum s-a trimis acea sesizare, și parte de Poliție Locală și Jandarmerie și așa mai departe“. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.