VIDEO O cursă de avion Cagliari – Roma a fost peticită cu bandă adezivă

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.08.2023 - 19:27
O cursă de avion Cagliari – Roma a fost peticită - Foto: captură video Facebook/Mauor Pili

Este scandal în Italia. Aşa ceva nu s-a mai văzut aproape niciodată. O înregistrare video cu un avion de pasageri cu destinația Roma, peticit cu bandă adezivă, a devenit virală în Italia, stârnind o dezbatere despre siguranța aero, pe rețelele sociale.

SHARE

Imaginile au fost distribuite pe Facebook de Mauro Pili, fost deputat și fost președinte al Regiunii Sardinia, după ce a urcat la bordul avionului companiei ITA Airways, care făcea un zbor de la Cagliari, la Roma.

„Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia" - a scris Pili. "Încă nu am întâlnit niciodată un avion peticit cu bandă adezivă", a menționat el. Înregistrarea video arată o bandă adezivă argintie, care acoperă o zonă din partea inferioară a fuzelajului avionului.

O cursă de avion Cagliari – Roma a fost peticită

„În această dimineață, la ora 7.20, plecând spre Roma, din Cagliari, nimeni nu a observat nimic, datorită îmbarcării prin tunel", a scris Pili, susținând că abia la sosirea pe Aeroportul Fiumicino, din Roma, pasagerii și-au dat seama că au călătorit într-un avion „peticit în mod scandalos", conform Profit.ro.

Videoclipul a stârnit sute de comentarii din partea utilizatorilor. Unii se declară îngroziți, alții spun că această practică este folosită pe scară largă, pentru reparații temporare, și că materialul adeziv respectiv este „super, super rezistent" și sigur.

„Atât de sigură, încât se desprinde", a replicat Pili, subliniind că în videoclip se vede că banda adezivă este vizibil desprinsă.

Citeşte şi: Cât costă un bilet de avion către Cluj în această perioadă. Tarom a suplimentat zborurile

Un alt comentator subliniază că oamenii se așteaptă la „siguranță maximă" atunci când plătesc pentru un zbor, afirmând: „Sunt sigur că 99% dintre pasagerii care pleacă, dacă ar fi văzut "plasturele", nu s-ar fi urcat în acel avion".

Răspunzând controversei, compania ITA Airways a declarat că „operează întotdeauna în conformitate cu standardele de siguranță dictate de autoritățile competente și cu respect total pentru pasagerii și personalul de la bord".

Citeşte şi: O femeie a supraviețuit într-un avion în flăcări, prăbușit în munți. Gândul morbid cu care a luptat

Compania aeriană a precizat că reparațiile au fost necesare pentru a "face față temporar" unei avarii, constatate pe un panou al fuzelajului.

"Această acțiune a fost efectuată în conformitate cu manualele aprobate de producător, care prevăd în aceste cazuri utilizarea unei benzi metalice pentru mare viteză, specifice pentru uz aeronautic", a explicat compania.

„În cazul specific al zborului AZ1588, operat pe ruta Cagliari-Roma Fiumicino" - a precizat compania - "aeronava a fost pe deplin funcțională și a decolat din Cagliari, la ora 7.21, aterizând la Fiumicino, la ora 8.14, cu nouă minute mai devreme decât era programat, fără a prezenta probleme tehnice".

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te