Cum e să câştigi 1 miliard de dolari pentru care să nu faci absolut nimic?

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.12.2023 - 15:49
Cum e să câştigi 1 miliard de dolari - Foto: Profimedia Images

Cum e să câştigi 1 miliard de dolari pentru că nu faci absolut nimic. Pentru majoritatea oamenilor, venitul pasiv este o schimbare suplimentară de grosime a buzunarului.

SHARE

Cum e să câştigi 1 miliard de dolari pentru că nu faci absolut nimic. Pentru majoritatea oamenilor, venitul pasiv este o schimbare suplimentară de grosime a buzunarului, care necesită un efort minim.

Dar asta pentru a câștiga un supliment anume, la o sursă principală de venit. Pentru Steve Ballmer, acest supliment este de 1 miliard de dolari.

Cum e să câştigi 1 miliard de dolari

Ballmer, a șasea cea mai bogată persoană din lume, urmează să colecteze atât de multe dividende de la Microsoft, în 2024, încât un om obişnuit nici nu poate cuprinde suma cu mintea sa.

Acest lucru survine după ce gigantul tehnologic și-a sporit plata trimestrială a dividendelor la 75 de cenți/acțiune, ori 3 dolari/acțiune, anual.

Din moment ce Ballmer, fostul CEO al Microsoft, deținea 333,2 milioane de acțiuni ale companiei, în 2014 (ultima dată când a depus o declarație de proprietate, și pare să-și fi ajustat acțiunile Microsoft), echivalentul unui pachet de 4% din acțiuni indică faptul că ar primi 1 miliard de dolari, în anul fiscal 2024.

Citeşte şi: Când va ajunge la noi, de la Neptun Deep, prima moleculă de gaz

Asta pur și simplu pentru deținerea acțiunilor – indiferent de performanța sa. Ballmer nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Desigur, presupunând că consiliul de administrație al Microsoft nu decide să reducă dividendele. Dar aceasta nu pare probabil. De când compania a început să plătească dividende acţionarilor, în anul 2003, suma a crescut.

Ballmer nu va fi singurul care o va lua. Unchiul Sam, adică IRS, adică fiscul american, va primi și el o sumă generoasă.

Citeşte şi: Acțiunile Siemens Energy s-au prăbuşit cu peste 30%. Problemele sunt legate de turbinele eoliene

Având în vedere că Ballmer a raportat venituri de 656 de milioane de dolari, la Internal Revenue Service, în 2018, potrivit ProPublica, este probabil să spunem că va fi supus impozitului de 20%, pe dividendele pentru persoanele fizice care obțin un venit impozabil de 500.000 de dolari pe an sau mai mult, conform CNN.

Asta înseamnă că va plăti aproape 200 de milioane de dolari în taxe, pentru dividendele Microsoft pe care le colectează. Ballmer nu este singurul care câștigă foarte mult din deținerea de acțiuni, pe plăţile de dividende.

Citeşte şi: Warren Buffett spune că neplata datoriei ar stârni tulburări şi că el are încredere în Statele Unite

Berkshire Hathaway, a lui Warren Buffet, urmează să încaseze 6 miliarde de dolari în dividende, pentru tot anul, potrivit unei analize The Wall Street Journal. Asta pentru că majoritatea acțiunilor pe care Berkshire Hathaway le investește sunt din plăţi de dividende.

Pe listă sunt incluse mari concerne de afaceri ca Chevron, Bank of America, Apple, Coca-Cola, Kraft Heinz și American Express.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te