Dan Puric e expert în pandemie într-o carte finanțată de Ministerul Educației

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.06.2020 - 18:12

Expertul în politici de sănătate Vlad Mixich atrage atenția că într-o carte despre pandemie apărută la Iași și finanțată printr-un grant al Ministerului Educației, la capitolul „Revenirea la experți” este publicat un text semnat de actorul Dan Puric.

SHARE

Vlad Mixich a menționat că în carte un academician susține că noul coronavirus „a fost lăsat să vină ca să fie avantajate mariler corporații comerciale, farmaceutice, alimentare și tefeliștii salariați”.

„Mie mi se pare impardonabil și nu există niciun fel de scuză a dreptului la opinie, pentru că acesta nu e drept la opinie, e drept la prostie. Evident oricine are drept la prostie, dar nu are dreptul să disemineze larg”, a comentat expertul în cadrul dezbaterii HotNews.ro #deladistanță, cu tema „Informare și dezinformare în criza COVID-19”.

„Remarc un lucru care este pentru mine absolut surprinzător și în același timp revoltător. Tocmai am citit o știre despre prima carte care a apărut despre pandemie, este coordonată de cineva de la Iași, e publicată la editura Institutului European din Iași. (...) Această carte are 48 de texte, iar una din secțiuni este numită "revenirea la experți", Și este o carte despre pandemia de coronavirus., iar în revenirea la experți este publicat, de exemplu, un text de Dan Puric. Deci Dan Puric, altfel un mim foarte talentat, e specialist în pandemie”, a declarat Vlad Mixich.

Ce scrie Dan Puric

„Acum, Patriarhul conduce nava încet printre stânci, pentru că e pericol ca stânci ascunse să spargă corabia. Aceste măsuri au fost luate pentru a evita șocul anafilactic în Biserică. O făceau praf. Știți cum se face șoc anafilactic? Au făcut experiențe cu otravă extrasă din scoici, melci și au creat un peritoneu la un câine. Nu a fost o reacție. După două săptămâni au injectat o cantitate mult mai mică, iar câinele a murit. S-a numit injecție de șoc.

Prima experiență a fost Colectiv. Când s-a făcut acea propagandă bruscă asupra Bisericii, asupra Patriarhului, acela a fost fondul infecțios. Acum era de ajuns să se plaseze o babă lângă altar, să leșine. Să se spună că pandemia a pornit din România și epicentrul e Biserica Ortodoxă (….) Oastea făcută de virușii autohtoni era pregătită să iasă cu lozinci. Muți ca la șah, cu șase, șapte mutări înainte. Biserica a trebuit mereu să se strecoare prin criminalitatea politică, așa cum, în 1955, printre tancurile bolșevice au fost canonizați sfinții români.

Vedeți acum câte atacuri se dau în numele sănătății publice. Ei sunt perfect acoperiți. Așa că fă-ți crucea mare că dracul e bătrân”, potrivit unui citat oferit de G4Media.

Vlad Mixich a adăugat că volumul are texte scrise de academicieni care spun că virusul a fost lăsat să vină ca să fie avantajate marile corporații comerciale, farmaceutice, alimentare și tefeliștii salariați s.a.m.d. 

„Tot acest melanj vine din înfiorătoarea răsturnare a mecanismelor de bun simț. Mie mi se pare impardonabil și nu există niciun fel de scuză a dreptului la opinie, pentru că acesta nu e drept la opinie, e drept la prostie. Evident oricine are drept la prostie, dar nu are dreptul să disemineze larg. Această carte e finanțată printr-un grant oferit de Ministerul Educației”, a mai spus expertul în politici de sănătate. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te