VIDEO Scene ireale pe Podul de la Brăila. Șuruburile din structura de rezistență se desfac cu mâna

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.08.2023 - 19:30

Noul pod peste Dunăre, inaugurat cu surle și trâmbițe de mai marii politicieni veniți să taie panglica, are deja probleme destul de mari. După „valurile” care au apărut „peste noapte” în asfalt, acum o problema majoră a fost semnalată de un biciclist care trecea prin zonă.

SHARE

Un bărbat care trecea pe Podul Brăilei, cel care face posibilă trecerea terestră dintre Brăila și Tulcea, a filmat și distribuit pe rețelele de socializare un video în care arată lucrul de mântuială care s-a făcut la unul dintre cele mai mari poduri din Europa.

Scene ireale pe Podul de la Brăila. Șuruburile din structura de rezistență se desfac cu mâna

Șuruburile care sunt „fixate” în stuctura de rezistență a Podului de la Brăila au fost puse „la mișto”, ele putând fi scoase cu mâna, fără a depune vreun efort.

Videoclipul postat de bărbatul care a făcut „descoperirea” pe care cei care au evaluat construcția au „uitat-o”, a ajuns rapid viral pe rețelele de socializare, stârnind un val de reacții din partea internauților revoltați de treaba „de mântuială” făcută doar pentru ca politicienii aflați la guvernare să aibă cu ce să se laude în fața electoratului.

"Ce ai făcut, mă nene, mă? Tot podul așa este. Nimic nu-i strâns. E făcut la fantezie”, este comentariul bărbatului care a postat pe Tik-Tok filmulețul în care arată cum desface șuruburile care ar fi trebuit să asigure fixarea pe Podul de la Brăila.

Citește și: Podul de la Brăila are denivelări la doar o lună de la inagurare. Explicația CNAIR: „Se mai tasează”

Podul, care a fost inaugurat la data de 6 iulie, reprezintă cea mai complexă construcție rutieră din România în ultimele decenii.

Cu o lungime de aproape 2 kilometri, acesta este al treilea ca mărime în rândul podurilor suspendate din țările Uniunii Europene, potrivit Observatornews.ro.

Podul de la Brăila a prins „valuri”

Cu toate acestea, momentul filmat ridică semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor de construcție și de fixare a componentelor.

La aproximativ o lună de la deschidere, Podul de la Brăila a prins „valuri”, mai exact au apărut niște denivelări în asfaltul proaspăt turnat. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit imediat cu explicații spunând că denivelările au fost cauzate de nerespectarea restricțiilor de tonaj la anumite temperaturi.

Citește și: Reacția unui turist italian când a văzut cel mai mare pod suspendat din Europa, aici în România

„Eu am trecut în acest weekend. Am fost la Galați și am mers și pe pod. Am văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări și așa mai departe... Eu înțeleg exagerările și înțeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru: la anumite temperaturi, există restricții de tonaj. Asta e. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot. Nu au fost respectate, înțeleg.

S-a ajuns la acele denivelări pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila cauzate de nerespectarea restricțiilor. Asta e ca și iarna, când dă CNAIR anunțuri de drum închis și sunt niște domni care merg și după aceea cer să vină să-i salveze statul român. Cam așa e și aici - mai trebuie să și respectăm anumite reguli”, spune Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te