VIDEO Șeful DIICOT: Testele ADN confirmă prezența în locuința lui Dincă. Fetele ar putea fi în viață

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.07.2019 - 15:07
Felix Bănilă, procurorul șef DIICOT. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că până când nu există dovezi certe că una sau ambele tinere de la Caracal au fost omorâte, nu se poate neglija varianta că ar fi în viață.

SHARE

Felix Bănilă a precizat că în acest moment procurorii nu au nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice făcute pe fragmentele osoase găsite în locuința lui Dincă.

Totuși, a precizat că anchetatorii au găsit ADN aparținând victimei, în aște părți decât pe oase, prin care s-a stabilit cu siguranță prezența Alexandrei atât în locuința, cât și în mașina inculpatului.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă, în mod oficial, că până la acest moment nu avem nici măcar concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial (...)

Nu neglijăm nicio pistă, nicio variantă, pe care o putem afla inclusiv din presă. La acest moment nu putem neglija niciuna dintre variantele de anchetă. Sunt tatăl a două fete, mi-aș dori să găsim victimele în viață”, a declarat Felix Bănilă.

Citește și Cazul Caracal. Poliția merge și pe pista că Alexandra e în viață și caută prin poduri și bălți

De asemenea, procurorul DIICOT a adăugat că Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal, a fost transferat la penitenciarul Jilava pentru expertiză psihiatrică și testare cu aparatul poligraf.

„Avem acele fragmente osoase ridicate de la fața locului (...) admițând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic, am fost la Craiova și m-am edificat și am constat că nu e un butoi, ci o sobă, un arzător artizanal. Nu are capace la ambele capete, este așezat pe un pirostiu metalic, partea inferioară nu are capac, focul se pune dedesubt”, a mai declarat Bănilă.

Procurorul a mai spus că desfășoară cercetări în mod neîntreupt și că s-au ridicat toate probele de la fața locului, „cele care au putut fi identificate, au fost identificate, s-a stabilit prezența victimei de 15 ani atât în mașina, cât și în casa inculpatului”.

„Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declarațiile inculpatului. Cu privire la prima victimă, cea de 15 ani, a spus că a aruncat-o în Olt. ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre. În primă fază inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor. în urma discuții avute cu anchetatorii și cu avocatul, a recunoscut. ne punem și noi întrebarea ce l-a făcut să recunoască. ține de conștiința lui și de modul în care înțelege să-și construiască apărarea”, a menționat șeful DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te