VIDEO Iohannis anunță carantină totală: „Recomandările devin obligații. Vom folosi și Armata”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.03.2020 - 14:52

Preşedintele Klaus Iohannis discută la Palatul Cotroceni cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pe tema situaţiei create de coronavirus.

SHARE

 

Principalele declarații făcute de președintele Klaus Iohannis, după ședința cu reprezentanții Guvernului: 

- Am evaluat situația cauzată de epidemia de coronavirus, care devine din ce în ce mai complexă. 

- Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să încetinim răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români

- Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul #stamacasa. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu, să-și facă cumpărăturile necesare. Dar restricțiile devin obligații. 

- Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru că este nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

- Am convenit să folosim Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie.

- Pentru persoanele cele mai vulnerabile, peste 65 de ani, se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui să stea tot timpul acasă.

- Am discutat și alate măsuri care se cer luate.

- Aceste restricții anunțate vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară, care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine.

_______

Întâlnirea de marţi de la Palatul Cotroceni vizează evaluarea şi prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La finalul şedinţei, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

De asemenea, de la ora 14,00, şeful statului va participa la o videoconferinţă cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

De la decretarea stării de urgenţă, pe 16 martie, şeful statului a avut o videoconferinţă cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei COVID-19 şi una cu prim-ministrul Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate.

Marţi, premierul Ludovic Orban şi membri ai Cabinetului au ieşit din perioada de izolare după ce rezultatul testului pentru COVID-19 a fost negativ.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te