Avertismentul lui Gheorghiță: Creștere mare de îmbolnăviri de COVID la tinerii sub 40 de ani

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.08.2021 - 23:57
Avertismentul lui Gheorghiță: Creștere mare de îmbolnăviri de COVID la tinerii sub 40 de ani/FOTO: Facebook/RO Vaccinare
Valeriu Gheorghiță: Numărul românilor sub 40 de ani care se îmbolnăvesc de COVID-19, în creștere

"Analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani. Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani", a avertizat colonelul Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV.

SHARE

"După cum ştim şi am observat în ultimele săptămâni, în România se înregistrează o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri, iar analiza efectuată de colegii noştri de la Institutul de Sănătate Publică pe ultimele două săptămâni - 81,5% din cazurile nou confirmate se înregistrează la persoane nevaccinate şi 92,6% dintre decese la persoanele nevaccinate.

Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani. Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani.

De asemenea, se observă o tendinţă de scădere a mediei de vârstă pentru persoanele confirmate, practic, o medie de 43 de ani comparativ cu 48 de ani în rândul celor care sunt testaţi pozitiv. Şi, de asemenea, dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendinţa este de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în decada anterioară.

Mesajul nostru este foarte clar, şi anume: accelerarea şi creşterea ritmului de vaccinare, pentru că în felul acesta putem evita decese, putem evita cazuri grave de îmbolnăvire şi, evident, spitalizări", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Rata de acoperire vaccinală în rândul populației eligibile - cu vârsta peste 12 ani - este în jur de 30%.

Peste 5,7 milioane de români s-au vaccinat cu cel puțin o doză, iar dintre aceștia, aproximativ 95% s-au vaccinat cu schema completă.

Citește și: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate pentru a-i opri pe corupți să fugă din țară

Dintre românii vaccinați, 1,1 milioane sunt persoane din mediul rural, vaccinate cu schema completă, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cea mai mare rată de vaccinare, în rândul populației eligibile - cu vârsta peste 12 ani - este în București, unde 48% din populația eligibilă s-a vaccinat.

Citește și: Focul de pe insula Evia (Grecia) nu a atins mănăstirea Sf. David. Pădurea de pini din jur este scrum

Vaccinarea cu schema completă își menține eficiența în ceea ce privește prevenirea cazurilor de îmbolnăviri grave și de spitalizare, mai spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te