VIDEO Ungureanu: Cazul Beuran 2, la Târgu Mureș. Pacient mort, după ce a fost operat ilegal

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.01.2020 - 14:55

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu a făcut public, marți, un nou caz zguduitor din spitalele de stat românești, de data asta de la o unitate medicală din Târgu Mureș. 

SHARE

Conform deputatului, „timp de aproape un an, medicul Monica Pantea a efectuat ilegal sute de intervenții pe parafa șefei de secție, prof. Simona Bățagă”.

În urma unei intervenții chirurgicale catalogate „ilegale” de Ungureanu, care ar fi fost făcut de doctorul Monica Pintea, un pacient ar fi murit „în condiții suspecte”.  

Emanuel Ungureanu, care, în ultimii ani, a adus în atenția mai multe abuzuri și ilegalități din sistemul de Sănătate din România, ultimul fiind de la Spitalul Floreasca, unde o pacientă aflată în grija profesorului Mircea Beuran a ars pe masa de operație, a prezentat, marți, pe pagina sa de Facebook, un alt caz, pe care îl numește „Beuran 2”.  

„INCREDIBIL! Caz BEURAN 2 la Târgu-Mureș! Timp de aproape 1 an, medicul Monica Pantea a efectuat ILEGAL sute de intervenții pe parafa șefei de secție, prof. Simona Bățagă! 

Un pacient a decedat în condiții SUSPECTE după ce a fost operat ILEGAL de doamna doctor Monica Pantea!

FAPTELE: 

Activitatea Clinicii de Gastroenterologie SCJU Mures a fost grav perturbată de la începutul anului 2019 prin introducerea ILEGALĂ în această clinică, de către Prof Simona Bățagă, șeful secției, a unui medic, Dr Pantea Monica, care nu se află in relație contractuală cu SCJU Mures!!!

Deși în clinică își desfășoara legal activitatea de explorari endoscopice 4 medici angajați, Dr Pantea Monica a primit acordul de la Prof. Simona Bățagă să efectueze endoscopii digestive superioare și inferioare, să pună diagnostice și să stabilească terapii în Laboratorul de Endoscopie din cadrul clinicii. Sute de Intervențiile ilegale au fost efectuate de dr Monica Pantea pe parafa doamnei profesor Simona Bățagă, COMPLET ILEGAL!

Accesul ilegal al Dr Pantea Monica în Clinica de Gastroenterologie a restrâns accesul medicilor angajați legal pe această secție să efectueze explorări endoscopice. Pantea Monica s-a comportat timp de 1 an ca și când ar fi fost angajată a acestei secții desfășurând activitate de endoscopie programată, documentată în registrele laboratorului!!!

Activitatea Dr Pantea Monica a implicat și folosirea de materiale consumabile din inventarul spitalului, acestea fiindu-i puse la dispoziție de către personalul Laboratorului de endoscopie coordonat de Prof. Dr. Simona Bățagă, fără nici o restricție!!!

Atât explorările endoscopice, cât și consumabilele au fost decontate pe spitalizări de zi efectuate pe numele Prof Simona Bățagă, FRAUDÂNDU-SE astfel Casa Județeană de Asigurări Mureș! Activitatea Dr Pantea Monica s-a extins treptat în anul 2019 aceasta efectuând treptat explorari endoscopice cu caracter de consult interclinic, la pacienți internați în SCJU Mureș în alte servicii, tot cu concursul personalului din Laboratorul de Endoscopie și Prof Simona Bățagă, ducând asfel la efectuarea unor explorări interclinice frauduloase, în detrimentul pacienților și cu TĂINUIREA acestui fapt față de către medicii curanți ai pacienților respectivi.

Educația medicilor rezidenți gastroenterologi în endoscopie, obligatorie prin contractul de muncă, implică efectuarea unui anume număr de endoscopii, obținerea de statut de medic specialist fiind condiționată de aceasta!!! Prin activitatea frauduloasa în Laboratorul de Endoscopie, doamna doctor Pantea Monica a preliclitat activitatea de instruire a rezidenților, prin limitarea accesului la această activitate, pe care ei sunt obligați prin curriculă să o presteze.

Este de subliniat că accesul medicilor rezidenți în serviciul de endoscopie este limitat și ei nu își pot efectua numărul de endoscopii prevăzute prin lege din cauza lipsei de endoscoape suficiente și de consumabile, raportată de numeroase ori conducerii spitalului, fără niciun rezultat favorabil...

În aceeași măsură, dr Pantea a tulburat activitatea medicilor rezidenți prin implicarea lor, cu concursul Prof. Simona Bățagă, la întocmirea documentelor și deconturilor consecutive explorărilor endoscopice și spitalizărilor de zi frauduloase.

Activitatea Dr Pantea Monica a fost extinsă treptat, primind de la Prof Dr Bățagă atribuții de îngrijire a pacienților cu internări continue în Clinica Gastroenterologie, aceasta a consultat pacienții, a luat decizii terapeutice, a redactat condici de medicamente, întocmind biletele de externare cu diagnostice, codificări DRG, recomandări terapeutice, rețete medicale compensate, concedii medicale, toate cu concursul și efectuate pe numele și parafa medicală a Prof Simona Bățagă!!! În toate aceste activități Monica Pantea a implicat și medicii rezidenți, împiedicându-i să își desfășoare activitatea de pregătire conform legii.

Pacienții pe care îi exploreaza prin spitalizările de zi și prin spitalizările continue au fost RACOLAȚI personal de către Dr Pantea Monica, limitând în acest fel numărul de paturi libere din clinică și punând în pericol activitatea clinicii, activitate care se desfășoară într-un spital cu caracter de urgență. Cea mai gravă consecință a activității frauduloase a Dr.Pantea Monica s-a soldat, după informațiile pe care le dețin, cu DECESUL unui pacient, domnul G M.F! Domnul G. M. F, domiciliat în Gheorgheni, județul Harghita, a suferit de ciroză hepatică și de o complicație a acesteia, varicele esofagiene.

Pacientul aflat atât în evidența Clinicii Gastroenterologie cât și în evidența altor clinici în care își desfășoară activitatea legală medici gastroentrologi și există Laboratoare de endoscopie funcționale, a fost "racolat" de Dr. Monica Pantea și programat la internare în Clinica de Gastroenterologie și la Laboratorul de Endoscopie digestivă pentru ligaturarea varicelor esofagiene.

Internarea s-a efectuat pe numele și în salonul Prof Simona Bățagă, la data de 19.09.2019, și i s-a efectuat de către Dr. Monica Pantea ligatura endoscopică a varicelor în Laboratorul de Endoscopie al clinicii la data de 20.09.2019, protocolul endoscopic fiind semnat chiar de către Dr. Monica Pantea!!!

Pacientul a fost externat în data de 23.09.2019, pentru a reveni în condiții de urgență în UPU Mureș cu efracția varicelor ligaturate, cu o sângerare masivă, într-o stare clinică extrem de gravă, medicii din UPU și medicul de gardă al Clinicii Gastroenterologie nemaiputând salva viața pacientului care decedează prin exsangvinare în 4 ore de la prezentarea în serviciul de resuscitare al UPU. În decursul acestor 4 ore pacientului i s-a efectuat internarea pe secția gastroenterologie, pentru decontarea consumabilelor, sângelui, medicației primite și a manevrelor terapeutice efectuate.

La întocmirea actelor de externare ale defunctului, pentru tăinuirea circumstanțelor decesului, contrar prevederilor legale, s-a cerut de către Prof Simiona Bățagă scutirea de necropsie și mai grav, nu a fost transferat pacientul decedat serviciului de Medicină Legală, conform legii, moartea domnului G M F survenind ca o complicație a unei manevre medicale și la sub 24 de ore de la internarea în spital!!!

Circumstanțele decesului au fost tăinuite atât față de conducerea spitalului cât și Serviciului de Anatomie Patologica al spitalului, care au semnat scutirea de necropsie și eliberarea trupului neînsuflețit al domnului G. M. F. familiei fără efectuarea acesteia.

Familiei nu i s-a prezentat situația reală, adică faptul că domnul G M F a decedat ca urmare a unei manevre terapeutice efectuate de către o persoană care nu avea dreptul să o efectueze, nici de obligația spitalului de a solicita efectuarea necropsiei medico-legale, astfel că și familia a fost de acord cu scutirea pacientului de necropsie. În ciuda gravității faptelor comise și numeroaselor încălcări ale legii și decesul unui pacient ca urmare a acestora, activitatea Dr. Pantea Monica a continuat în Clinica Gastroenterologie în aceeași manieră care a fost prezentată anterior, până la intrarea acesteia în concediu de maternitate.

Cu privire la cadrul contractual legal al Dr. Monica Pantea, aceasta se află în contract cu CJAS Mures într-un cabinet privat, are contract de muncă pentru efectuarea de serviciu de gardă în SCJU Mureș, și este asistent universitar pe perioada determinată la UMFST Tg Mureș. Faptele descrise mai sus au un vădit caracter penal și în consecință, săptămâna viitoare, voi depune o sesizare la DNA Mureș împotriva șefei de secție a Clinicii de Gastroentorologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și a protejatei acesteia, dr. Monica Pantea”, a scrie Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.   

CITEȘTE ȘI: Cazul Floreasca. Medicii specialiști de gardă nu au intervenit în cazul pacientei care a ars

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te