Un milion de lei zilnic vrea Primăria Capitalei să încaseze pentru că trasează linii pe asfalt

DE Romulus Preda | Actualizat: 06.05.2022 - 18:42
Anunțul autorităților privind parcările din Capitală/ FOTO: https://www.facebook.com/Bujduveanu

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu estimează că vor putea fi obţinute venituri zilnice de un milion de lei în urma aplicării planului de investiţii pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din Bucureşti.

SHARE

Precizările sunt făcute după ce planul de investiţii a fost agreat de către Consiliul de administraţie şi de către Adunarea Generală a Acţionarilor de la nivelul Companiei Municipale Parking. Planul urmează să fie supus şi aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti.



"Punem la lucru una din cele mai de preţ resurse de care dispune Bucureştiul, dar nevalorificată până acum: locurile de parcare. Obiectivul: un milion de lei/zi - ca sursă de venituri din utilizarea parcărilor din Bucureşti. În această săptămână am reuşit să facem primul pas pentru creşterea veniturilor oraşului, aşa cum am promis. A fost aprobat planul de investiţii pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din Bucureşti. Soluţia a fost agreată aproape unanim de colegii consilieri generali, indiferent de culoarea lor politică", a scris viceprimarul, pe Facebook.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, planul de investiţii presupune:

- marcaje pentru parcări existente şi crearea de altele noi;
- digitalizarea locurilor de parcare. Procesul ar urma să înceapă în această lună, oferind astfel "instrumente utile de măsurare a nevoii de parcare, precum şi un control optimizat al încasărilor";
- protejarea traficului pietonal prin blocarea accesului autovehiculelor pe trotuare;
- acces controlat în parcări publice: fie prin sisteme cu bariere, fie prin sisteme de monitorizare video.

Citește și: Garry Kasparov: Supraviețuirea lui Vladimir Putin depinde de rezultatul războiului din Ucraina

"Ai plătit, ai parcat! Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile şi relaţii, fără ecusoane, fără 'atenţii' pentru personalul care monitorizează parcarea. Creăm condiţii de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora şi creştem veniturile pentru oraş. Aducem un milion de lei pe zi în buget, bani la dispoziţia Primăriei Capitalei pentru programe de refacere şi întreţinere a infrastructurii rutiere, precum şi pentru optimizarea condiţiilor de transport public din oraş", a menţionat Bujduveanu.

Citește și: Garry Kasparov: Supraviețuirea lui Vladimir Putin depinde de rezultatul războiului din Ucraina

În momentul de faţă, la nivelul Municipiului Bucureşti sunt administrate aproximativ 12.000 de locuri de parcare, dar obiectivul este ca până la sfârşitul acestui an numărul de locuri de parcare aflate în administrarea Companiei Municipale Parking să ajungă la aproximativ 30.000. Aceste locuri de parcare ar urma să fie administrate prin soluţii tehnologice moderne, complet digitalizate, precum monitorizarea video. În acest fel, se doreşte să se scoată etapizat componenta umană din zona de monitorizare şi control al spaţiilor de parcare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te