Un an după această crimă, nu este clar ce s-a schimbat în modul de acțiune al autorităților.
În septembrie 2019, guvernul Dăncilă a emis o ordonanță de urgență prin care reglementa situația apelurilor de urgență, la 112. Imediat ordonanța a fost atacată de Avocatul Poporului la CCR, iar această instanță a respins ordonanța în întregime. În consecință, nu este clar în ce măsură un apel pe mobil ar putea fi identificat cu precizie.
Procurorul care s-a ocupat de acest caz, Cătălin Zăvoianu, este anchetat de secția specială de investigare a magistraților, dar deocamdată dosarul n-a fost finalizat.
Șefii poliției Dolj, cei care au coordonat întreaga acțiune a polițiștilor, au primit salarii de excelență, potrivit unei informații de pe pagina de Facebook a Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).
Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu, principalii suspecți, sunt în arest, iar porcesul lor abia a început spre finalul primăverii.
În plus, cazul din Mehedinți, în care o fată de 17 ani a cerut protecția poliției - după ce un criminal eliberat înainte de termen ar fi amenințat-o și violat-o, dar nu a fost suficient protejată, așa că criminalul a ars-o de vie - arată că autoritățile continuă să trateze cu indiferență și neîncredere cererile de ajutor ale unor tinere fete.