Șeful CJ Reșița, despre spitalul groazei: Iau salarii de medici primari și sparg furuncule

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 03.12.2020 - 12:55
Șeful Consiliului Județean Caraș-Severin i-a critic pe medicii de la spitalul din Reșița/FOTO: Inquam Photos/ Cornel Putan

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a criticat extrem de dur medicii de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Acesta i-a acuzat că în ciuda salariilor mari fac doar intervenții simple iar cazurile complexe le trimit la alte spitale.

SHARE

Intervenția lui Dunca vine pe fondul apariției imaginilor de la spitalul reșițean, aflat în subordinea CJ Caraș, cu mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos în holul unității.

„Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale…”, a declarat Romeo Dunca (PNL), citat de Express de Banat.

El a dat și un exemplu recent de pacient refuzat de medicii reșițeni: „Știm ce s-a întâmplat cu o pacientă în urmă cu o săptămână care avea nevoie de o operație toracală, avea COVID, și bineînțeles că nu se putea face la Reșița și așteptăm să vedem dacă o primește pe undeva, la Timișoara sau Târgu Mureș. Deci nu putem să facem niște intervenții mai serioase ca să putem să luăm și noi niște bani de la Casa de Asigurări. Actul medical nu este atât de calificat pe cât sunt calificările la specializările medicilor și la salariile pe care le iau. Medicii rezidenți totuși au salarii foarte mici”, mai spune Dunca.

El a explicat și faptul că pacienții din județ aleg să se opereze la Timișoara ”pentru că aici nu există specializare și medicii care iau salarii de doctor docent de fapt doar salariile le au mari. Prestația nu este pe măsură și atunci și performanța spitalului este foarte scăzută pentru că degeaba internăm cu tuse acolo, Casa de Sănătate nu decontează. Pentru o apendicită, pentru polipi, hemoroizi sau furuncul, chiar dacă îl face un medic primar, Casa de Sănătate tot 2 bani dă, doar salariile sunt mari. Operațiile grele pleacă în alte părți”.

Șeful Consiliului Județean a anunțat că începe o analiză a situației de la Spitalul Județean de Urgență Reșița: câți medici primari sunt, câți specialiști, câți rezidenți, câte paturi, cât s-au folosit acele paturi, potrivit g4media.ro.
 
„Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale”, a declarat Romeo Dunca, potrivit expressdebanat.ro.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te