Șefei DSP Suceava i-a încetat interimatul. Ea a susținut că au fost erori de raportare a infecțiilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.05.2020 - 22:32
Sursa foto: Obiectiv de Suceava

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul Manuela Trifan, a primit decizia de încetare a mandatului interimar. Recent, ea a susținut că s-ar fi raportat greșit cazurile de infectare cu coronavirus în județ.

SHARE

„Am primit o hârtie din care reiese că de mâine trebuie să mă întorc la Iași. Aștept și ordinul de Ministru și mă voi conformă cu mare bucurie”, a declarat Manuela Trifan, citată de Obiectiv de Suceava

În urmă cu patru zile, Trifan a susținut, pentru Monitorul de Suceava, că orașul a ajuns să fie declarat focar de coronavirus din cauza unei raportări greșite a cazurilor. Întrebată dacă este posibil ca în realitate să se fi raportat numărul de teste cu rezultat pozitiv și nu numărul de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în condițiile în care același pacient este testat de mai multe ori, șefa DSP Suceava, medicul Manuela Trifan, a răspuns că este foarte posibil.

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a susținut dr. Trifan. 

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că Manuela Trifan nu a fost demisă, așa cum s-a vehiculat marți în presă, ci „a revenit pe funcția de execuție ocupată prin concurs ca urmare a încetării exercitării cu caracter temporar a functiei publice de director executiv la DSP Suceava”. 

„Postul de director executiv la DSP Suceava este vacant. Dna Manuela Trifan nu a fost demisă, ci a revenit pe funcția de execuție ocupată prin concurs ca urmare a încetării exercitării cu caracter temporar a functiei publice de director executiv la DSP Suceava. Nu a fost nimeni demis din funcția publică în cazul direcțiilor de sănătate publică. Au existat cazuri în care exercitarea funcției de director executiv a încetat și persoanele au revenit pe funcția publică de bază ( vezi cazul Suceava). Și sunt și patru cazuri în care directorii executivi au fost suspendați pe perioada starii de urgență pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu”, a precizat GSC. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.