Timmermans a „scăpat” de justiția lui Dragnea. Secția Adinei Florea a clasat dosarul care-l privea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.03.2019 - 17:15
Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție a anunțat, joi, clasarea dosarului „Timmermans”, deschis după o plângere făcută de publicația Luju.ro pe numele prim-vicepreședintelui Comisiei Europene.

SHARE

„Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic "Timmermans", clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal. 

S-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul General, privind activitatea Secției speciale de investigare a magistraților.    

Ridicol fără limite: Adina Florea i-a deschis dosar lui Frans Timmermans

Site-ul Lumea Justiției, luju.ro, anunța în februarie că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție i-a deschis dosar lui Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, pentru falsificarea raportului MCV.

„Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a format dosarul penal 295/P/2019, în care Frans Timmermans și Augustin Lazăr trebuie să dea cu subsemnatul”, anunța triumfător Lumea Justiției.

Luju.ro a depus plângere penală și împotriva Angelei Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene la București, și a Verei Jourova, comisarul european pentru Justiție. 

Notificarea către Lumea Justiției din partea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, unealta creată de PSD în ciuda contestațiilor Comisiei de la Veneția, GRECO și Comisiei Europene, în care se anunță că a fost format dosarul împotriva lui Timmermans era semnată de procuroarea Adina Florea, cea susținută de Tudorel Toader pentru conducerea DNA. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.