PSD ar putea colabora cu AUR în parlament: Cred că gândim la fel, spune Ciolacu

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 07.12.2020 - 11:36
Marcel Ciolacu spune că partidul său nu exclude o colaborare cu Alianța pentru Unirea României/FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Întrebat dacă PSD ar colabora cu partidul AUR pentru a forma o majoritate parlamentară, Marcel Ciolacu a spus că încă nu a avut o discuţie cu George Simion, co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor. Liderul social-democraţilor a adăugat: Cred că gândim la fel.

SHARE

"Cred că gândim la fel: să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt convins că vom avea şi discuţii politice”, spune Ciolacu. Conform rezultatelor provizorii ale alegerilor parlamentare 2020, PSD se află pe primul loc iar AUR se situează pe poziția a patra și intră în Parlament, având în jur de 9%.

 

"Nu am avut încă cu domnia sa o discuţie, dar urmează să o am şi cred că gândim la fel – să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt convins că vom avea şi discuţii politice. Una dintre esenţele politicii este a avea discuţii cu toţi actorii politici. Noi în campania electorală am anunţat foarte clar că nu vom avea o discuţie cu PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat duminică seara la Digi 24 dacă George Simion este printre liderii cu care a vorbit în vederea formării unei majorităţi în noul Legislativ.

 

Întrebat dacă PSD ar colabora cu o formaţiune controversată ca AUR, cu figuri controversate şi viziuni controversate care susţin teorii ale conspiraţiei, Marcel Ciolacu a răspuns, potrivit News.ro: "Eu consider că românii au întotdeauna dreptate, deoarece românii ne dau voturile să îi reprezentăm în Parlament. Nu cunosc detalii de controversat, cât de controversat e domnul George Simion. Nu am avut timp în această campanie electorală să studiez ceilalţi jucători politici. Am încercat să acoperim nevoile românilor şi să vedem care sunt urgenţele românilor. Se pare că aceasta este calea corectă a PSD să nu se mai îndepărteze de agenda românilor. Vom avea, repet, discuţii cu toate forţele politice mai puţin cu PNL”.

Chestionat ce crede despre faptul că membrii partidului AUR nu sunt de acord cu purtarea măştii de protecţie, liderul PSD a replicat: "Domnul Simion, văd că aveţi multe întrebări pentru domnia sa. Puteţi să nu mă credeţi. Nu cunosc aceste detalii, dar sunt convins că domnul Simion vă va răspunde la aceste întrebări”.

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat duminică seară, după aflarea rezultatelor exit-poll, că ”este o victorie a unui partid nou, conservator creștin, la un an după înființare” și că nu vor face alianță cu nicio formațiune politică, pentru că "noi suntem deja o alianță, cea a românilor", potrivit hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te