Pentru şoferii cu vârste între 31 şi 40 de ani, proprietari ai unor autovehicule cu un motor de 1.401-1.600 centimetri cubi, tariful este cu aproape 200 de lei mai mare, potrivit Digi24.
În cazul şoferilor care încă nu au 30 de ani, majorarea este de 260 de lei.
Pe de altă parte, tariful scade cu până la 600 de lei pentru proprietarii maşinilor cu motoare puternice, de peste 2.500 de centimetri cubi.
Toate aceste sume reprezintă un ghid pentru calculul poliţelor RCA şi nu costul final plătit de şoferi.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat anul trecut că tariful de referinţă mediu ponderat, în funcţie de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice, era de 790 lei, marcat de o creștere de 100 de lei în decursul unui an.
„Schimbarea relativă a primei de risc de referinţă comparativ cu cea din tariful de referinţă anterior nu este consistentă la nivelul tuturor categoriilor de autovehicule, existând atât scăderi, cât şi creşteri de valoare. Modificările tarifelor de referinţă estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluţia daunalităţii în perioadele de referinţă luate în considerare în cadrul celor două exerciţii de calcul”, comunica instituția în noiembrie 2018.