Percheziții domiciliare la 9 persoane din Prahova bănuite de proxenetism, tâlhărie și furt

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.06.2023 - 10:10
Poliția - Foto: Facebook/ Marian Godină

Poliţiştii ploieşteni au efectuat, marţi dimineaţă, percheziţii în dosare de proxenetism, tâlhărie calificată în formă continuată şi furt calificat din locuinţe, nouă persoane urmând să fie duse la audieri.

SHARE

Conform Inspectoratului de Judeţean Poliţie Prahova, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Furturilor din Locuinţă Ploieşti au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, la domiciliile a trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Perchezeții în dosare de proxenetism, tâlhărie și furt

"Din cercetări a reieşit că, la datele de de 29 iunie 2022 şi 6 martie 2023, bănuiţii ar fi sustras sumele de aproximativ 47.000 de lei, respectiv 21.900 de lei din locuinţa a două persoane, una dintre ele din municipiul Ploieşti, pretinzând că sunt instalatori", arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului Ploieşti au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, la locuinţele a două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată în formă continuată, şi proxenetism.

Citește și: Ligia Deca, anchetă legată de Bacalaureat. Peste 16.500 de absolvenţi nu s-au prezentat la examen

Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 30 de ani, ar fi obţinut foloase patrimoniale prin facilitarea practicării prostituţiei de către o tânără, de 29 de ani, în perioada aprilie-iunie, spun anchetatorii.

"În aceeaşi cauză, la data de 16 ianuarie, femeia în cauză, care este bănuită de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată în formă continuată, profitând de neatenţia unui bărbat, care a apelat la serviciile sexuale ale acesteia, i-ar fi sustras acestuia, de la gât, un lanţ din material preţios.

Citește și: „Bacalaureat 2023 Leaks”. Locuțiunea adverbială „De bună seamă”, căutată intens înainte de examen

De asemenea, în perioada 10 martie - 1 mai, aceeaşi femeie, prin întrebuinţarea de ameninţări cu acte de violenţă, ar fi obţinut mai multe sume de bani, de la bărbaţi care ar fi apelat la serviciile sexuale ale acesteia, în comuna Blejoi", arată IPJ.

În urma activităţilor infracţionale a rezultat un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei.

În cele două cauze, la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti vor fi conduse 9 persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei municipiului Bucureşti - Sector 4, Secţiile nr.1 şi 2 de Poliţie Ploieşti, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te