Scandal în Parlament. PNL și PMP cer revocarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 05.12.2018 - 11:53
Raluca Turcan a cerut revocarea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a propus miercuri supunerea la vot a revocării din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, precum și revocarea vicepreședintelui Florin Iordache.

SHARE

UPDATE: Florin Iordache: „Constat că liderii de grup nu au luat nicio decizie şi constat că este 11.30. În aceste condiţii, închid şedinţa.”

_________

UPDATE: Parlamentarii PSD nu vor să supună la vot revocarea din funcţie a lui Liviu Dragnea.

_________

Opoziția testează azi majoritatea PSD-ALDE. Pe hârtie, coaliția nu mai are majoritate pentru legile importante: doar 163 de voturi, în condițiiile în care sunt necesare 165 (jumătate plus un vot). Totuși, cei din PSD și ALDE s-au mobilizat de dimineață și nu este clar dacă cei din opoziție au șanse de reușită, potrivit Hotnews.

„Aţi condus şedinţa de plen de declaraţii politice în afara Regulamentului, întrucât Biroul permanent a desemnat-o pe doamna Mihălcescu să conducă sesiunea de declaraţii politice şi, dacă se schimbă preşedintele de şedinţă, plenul este suveran. Ar fi trebuit să supuneţi votului plenului preşedintele de şedinţă. Există la Biroul permanent o solicitare de revocare a domnului Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe motive de încălcare a Constituţiei. Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost respinsă în Bp, ceea ce este în afara Regulamentului pentru că Bp ar fi trebuit să o transmită plenului. Aşadar, astăzi vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”, a declarat liderul grupului PNL de la Cameră, Raluca Turcan.

Președintele de ședință, Florin Iordache, a refuzat să supună votului propunerea liberalilor și, de asemenea, a refuzat să părăsească tribuna Camerei, așa cum cere regulamentul (dacă celui care conduce ședința i se cere revocarea, el nu mai poate conduce ședința), potrivit G4Media.

„În niciun caz nu voi supune votului", a afirmat Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susține că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. „Astăzi stăm pe procedură, să învățăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup", a mai explicat Iordache.
Turcan a cerut și schimbarea procedurii de vot, să fie prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic care "votează la dispoziția conducerii Camerei Deputaților."
„Unde sunt bărbații opoziției, de la Pro România, USR, de a ajuns doamna Turcan să încerce așa ceva?" s-a întrebat liderul deputaților PSD Daniel Suciu în plen. "Ați făcut toată mobilizarea pe care o puteați face. Nu v-a ieșit. Aveți o obsesie cu președintele Camerei Deputaților. Doamna Raluca Turcan, de la acest microfon nu se va suspune la vot ceva neregulamentar", a mai spus el.
Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac, a cerut la rândul său de la microfon revocarea lui Florin Iordache și apoi revocarea lui Dragnea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.