O femeie a fost muşcată de un șacal în timp ce-și apăra bichonul, chiar în centrul orașului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.08.2023 - 14:42
O femeie a fost muşcată de un șacal în timp ce-și apăra bichonul, chiar în centrul orașulului - Foto: Wikipedia / imagine cu caracter ilustrativ

O femeie din Arad a fost muşcată de mână, în timp ce încerca să-şi apere căţelul, de un şacal. Incidentul s-a petrecut duminică în parcul Mihai Eminescu.

SHARE

Incident mai puţin obişnuit chiar în centrul Aradului. O femeie a fost muşcată de un şacal, care îi atacase animalul de companie. Femeia se plimba prin centrul oraşului, în parcul Mihai Eminescu, când sălbăticiunea a atacat.

Atacată de șacal în timp ce își plimba câinele 

Numărul şacalilor a început să crească în judeţul Arad în ultimii ani, potrivit sursei citate. Inclusiv locuitorii din municipiu au semnalat, la rândul lor, prezenţa şacalilor în oraş. 

Citește și: Populaţia de şacali aurii a explodat în Moldova. Nu au prădători naturali și pot crea haos

Duminică, în parcul din apropierea primăriei, o femeie se plimba cu bichonul său în lesă când a observat ceea ce iniţial a crezut că este un câine maidanez sau o vulpe.

Animalul s-a năpustit asupra bichonului, l-a prins cu dinţii, iar când femeia a încercat să-şi salveze căţeluşa, şacalul a muşcat-o de mână.

Doi martori, care se plimbau cu câinele pe aleile din parc, au sărit în ajutorul arădencei şi au lovit şacalul până când acesta a fugit. Femeia a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a primit îngrijiri medicale.

O haită de șacali terorizează un sat din Scorțoasa 

O haită de șacali terorizează un sat întreg din comuna Scorțoasa. Nu este prima localitate din județ unde șacalii fac ravagii, dar e pentru prima oară când animalele au atacat inclusiv oameni.

Se pare că este vorba despre o haită de 20-25 de șacali, care se plimbă nestingheriți prin sat, intrând mai ales în gospodăriile de la marginea satului, aproape de pădure.

Citește și: VIDEO Raritate: șacali urlând înfricoșător, filmați într-un ocol silvic din Tulcea

Femeia povestește speriată cum a fost mușcată de șacali de mai multe părți ale corpului și cum a cheltuit sume mari pentru a-și cumpăra păsări, pentru că periodic acestea sunt mâncate de animalele feroce.

Într-o seară, femeia a sunat la 112 în speranța că va scăpa de sălbăticiuni. La fața locului s-au deplasat jandarmii care au îndepărtat șacalii pe moment, însă animalele au revenit a doua zi.

Folosirea echipamentelor pirotehnice reprezintă singura soluție, cel puțin de moment pentru a speria animalele, i s-a transmis femeii, dar ea se teme să le folosească. Și mai tare îi este însă frică de animalele sălbatice și își dorește ca acestea să fie îndepărtate cât mai rapid.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te