O columbiancă din orașul lui Escobar, şefa unui grup care vindea droguri în cluburile din Iași

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.06.2023 - 21:54
O columbiană din orașul lui Escobar, şefa unui grup care vindea droguri în cluburile din Iași - Foto: Ziarul de Iași

Lovitură de proporţii dată de poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată Iaşi: au prins o columbiană care aducea droguri tocmai la Iaşi.

SHARE

Femeia e originară din Medellin, aceeaşi localitate unde a trăit şi a murit celebrul traficant de droguri Pablo Escobar. 

Tânăra se asociase cu un iranian şi vindeau ecstasy prin cluburile din Iaşi. Cei doi şi încă un tânăr au fost prinşi în flagrant în momentul când încercau să vândă 400 de pastile ecstasy. Şase tineri au fost arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc.

Poliţiştii suspectează că fata face parte din celebrul cartel cu acelaşi nume Medellin. Citiţi în rândurile de mai jos detalii stupefiante despre ancheta desfăşurată zilele trecute de către departamentul de Crimă Organizată din Iaşi.

Cartelul Medellin a fost o organziaţie de stupefiante puternică care există şi în prezent, însă pe vremea lui Pablo Escobar, a înregistrat cea mai mare influenţă.

În culmea operaţiunilor sale, cartelul Medellin livra tone de cocaină în fiecare săptămână în întreaga lume, generând cam 180 de milioane de dolari zilnic.

După moartea lui Escobar, cartelul şi-a restrâns activitatea, însă notorietatea a rămas până în ziua de astăzi.

Aşa că este de înţeles ce fervoare i-a cuprins pe poliţiştii şi procurorii ieşeni de la Crimă Organizată Iaşi atunci când au pus la cale o operaţiune de flagrant în care o columbiană din Medellin, care se numeşte Manuela Londono Meesters şi asociatul său iranian, Castro Al Nimri au căzut în plasa anchetatorilor în timp ce încercau să vândă 400 de comprimate de ecstazy.

Alte 100 de comprimate de ecstazy au fost găsite la membrii grupării. Jurnaliştii Ziarul de Iaşi au aflat că Manuela Londono Meesters ar fi fost şefa unui grup de traficanţi, iar iranianul Castro Al Nimri ar fi fost mâna ei dreaptă.

De asemenea, tânăra ar fi fost cea care aducea drogurile, însă anchetatorii nu doresc să spună de unde şi nici dacă ea are legătură cu celebrul cartel Medellin. Cei şase membri ai „cartelului” din Iaşi au fost arestaţi pentru 30 de zile.

„Instanţa admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Flavian Andrei Babciuc, cercetat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului Paul Ştefan Nicolae Bamboi, cercetat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. Admite propunerea de arestare a inculpatului Sergiu Ionel Ştefan. Admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Castro Al Nimri, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Alexandru Macsim.”

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te