O casă veche de 400 de ani din România se vinde cu 490.000 de euro. Imobilul a fost construit în 1621 și se află aproape de piața centrală din Mediaș, fiind una dintre cele mai vechi case de locuit din județul Sibiu, dar și din România.
O casă veche de 400 de ani din România se vinde cu 490.000 de euro. Câte camere și ce suprafață are?
Imobilul de care vorbim se află în Mediaș șia fost construit acum peste 400 de ani, în 1621, fiind a doua cea mai veche casă de locuit din județul Sibiu, după Casa Böbel și una dintre cele mai vechi din România.
Pe vremea în care a fost ridicată Gabriel Bethlen era principe al Transilvaniei, domnitorul Radu Mihnea se afla pe tronul Țării Românești, Alexandru Iliaș, pe cel al Moldovei, iar de la asasinarea lui Mihai Viteazul trecuseră doar două decenii.
Citește și: Cine a fost haiducul Baba Novac? Execuția căpitanului lui Mihai Viteazul a durat 90 de minute
Casa Rosenauer, așa cum este cunoscută, a fost scoasă la vnzare de proprietar, prețul cerut de acesta fiind de 490.000 de euro, conform anunțului de pe remax.ro.
Imobilul are 7 camere, a fost construit, în stilul Renașterii Transilvane, numele său fiind dat de familia care a locuit aici in secolul al XIX-lea.
Mobila nu intră în prețul imobilului construit în 1621 - Foto: remax.ro
„Dispusă pe o suprafață totală de teren de 266 mp, cu o amprentă la sol de 186 mp și o suprafață construită de 516 mp, clădirea este desfășurată pe 3 nivele, respectiv subsol, parter și etaj.
Imobilul a fost complet renovat în perioada 2008-2012, acordându-se o atenție specială păstrării elementelor originale ale proprietății, beneficiind în același timp de finisaje de calitate si dotări moderne.
Astfel, s-au realizat subzidiri la clădire, au fost schimbate instalațiile sanitare, termice și electrice, iar podelele au fost recondiționate.
Citește și: Recunoașteți personajul? A fost generalul Basta în „Mihai Viteazul”. Căsătorit cu o mare actriță
S-au efectuat lucrări de reparații la zidurile interioare si exterioare ale clădirii, iar acoperișul a fost refăcut, fiind dotat cu țiglă nouă și ferestre tip velux. Pivnița a fost amenajată într-un loc misterios și intim care te invită la un tip special de socializare”, se precizează în anunț.
Casa are o pivniță cu o colecție generoasă de vinuri - Foto: remax.ro
La parter sunt două camere cu o suprafață totală de peste 50 mp în care este amplasată și centrala termică pe gaz care asigură încălzirea și apa caldă menajeră în imobil.
La etajul 1 sunt trei camere și un salon. Cele trei ferestre ale salonului au vedere spre piața centrală, iar tavanul păstrează decorul original. Tot la acest nivel se află și două băi renovate.
La subsolul clădirii se află o pivniță generoasă cu un aer aparte, accesul făcându-se printr-un tunel lung, boltit.
Citește și: Care domnitor a vrut să unească cele trei Țări Române înaintea lui Mihai Viteazul? De ce a eșuat?
„Investiția în acest imobil poate crește ca urmare a modernizării centrului istoric al orașului printr-un proiect aprobat in valoare de 10 milioane EUR”, se mai precizează în anunț.
În preț nu este inclus și mobilierul.