O bandă de sute de români a invadat și „terorizează” Londra. Dau o lovitură de milioane de Crăciun!

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.10.2024 - 08:21
O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun! - Foto: Profimedia Images
O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun! - Foto: Profimedia Images
O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun! - Foto: Daily Mail / Roland Hoskins
O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun! - Foto: Daily Mail / Roland Hoskins

O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun! Asta scris presa britanică de astăzi, punând, iarăși, România într-o lumină proastă.

SHARE

Presa britanică aruncă România într-o situație cel puțin jenantă publicând, azi, un articol despre modul în care o bandă de români se pregătește să dea lovituri de zeci de mii de lire pe zi. 

O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun!

Banda de români îi exploatează pe cerșetori pe care îi obligă să stea cu mâna întinsă pe străzile Londrei. Presa spune că românii apar la cerșit doar în perioada de dinainte de Crăciun. Ulterior, se mută în zone mai calde, turistice, unde sunt bani mai mulți.

Citește și: O aventură de neuitat cu avionul de la Londra la Iași și 200 de oameni revoltați

Redăm articolul apărut în presa britanică:

Crăciunul se apropie și, deși pentru mulți britanici harnici asta înseamnă o călătorie pe Oxford Street pentru a cumpăra cadouri pentru familie, infractorii români au avut o altă părere.

O bandă de sute de români a invadat și a terorizat Londra, Vor da o lovitură de milioane de Crăciun! - Foto: Daily Mail / Roland Hoskins

Luminile de Crăciun vor fi aprinse pe Oxford Street pe 5 noiembrie, iar cumpărătorii sunt așteptați să cheltuiască 1,7 miliarde de lire sterline în centrul Londrei în următoarele două luni, a prognozat New West End Company.
Cu toate acestea, în timp ce milioane de turiști se adună în capitală, bandele românești "Fagin" se pregătesc deja să câștige mai mult de 1 000 de lire sterline pe zi în mărunțiș, folosind o rețea de cerșetori organizați care "pretind" că sunt fără adăpost.

O investigație a MailOnline a descoperit o duzină de cerșetori care foloseau pancarte similare cu același scris de mână în unele dintre cele mai importante puncte turistice ale Londrei - inclusiv Oxford Street, Regent Street, Leicester Square, Piccadilly Circus și Green Park lângă The Ritz.

Citește și: Povestea româncei care câștigă 40.000€, conducând un autobuz în Londra. I-a impresionat pe britanici

Cum acționează bandele de români în Londra?

Gardienii și polițiștii a căror sarcină este să protejeze publicul de escrocii vicleni au declarat pentru MailOnline că acești cerșetori erau în mare parte români care făceau parte dintr-o bandă care face turul Europei și vine la Londra în perioade de trei luni pentru a strânge bani de la oamenii milostivi.

O cerșetoare, care nu era înconjurată de bunuri sau accesorii de dormit care ar putea sugera că este de fapt fără adăpost, a declarat pentru MailOnline că se află în Marea Britanie de doar patru zile și că nu intenționează să rămână mult timp.

Autoritățile cred că șefii bandei românești îi controlează pe cerșetori la fel cum făcea Fagin în Oliver Twist al lui Charles Dickens, ordonându-le unde să stea și cum să cerșească, precum și oferindu-le accesorii și pahare pentru a-și completa înfățișarea de vagabond cât timp se află în țară.

Poliția și oamenii de afaceri NU au ce le face românilor

Un ofițer pentru siguranța comunității din cadrul Heart of London Business Alliance a declarat pentru MailOnline: „Totul este legat de bande. Toți primesc un semn și o cană. Întotdeauna același scris. Tuturor li se spune unde să stea. 

„Dacă îi alungați, se vor întoarce în același loc, în timp ce dacă mutați o persoană care doarme în stradă, aceasta se va muta în altă parte.

În mod normal, ei stau în fața magazinelor. Îi mutăm constant când îi vedem”.

Un alt ofițer a declarat: „Este vorba despre o familie care vine din România. Lucrează aici aproximativ trei luni și apoi pleacă în altă țară.

„Merg în Europa, în Italia, Spania, Franța. Este o afacere.... În perioada Crăciunului este aglomerat, se mișcă mai mulți bani, apoi se mută în țări unde este mai cald și sunt mai mulți bani.

„Oamenii le dau mâncare și băuturi, dar ei nu vor asta.  Ei vor doar bani. Nimeni nu se învârte în jurul magazinelor de caritate pentru mâncare, băuturi și haine. Acești oameni nu sunt după mâncare sau băutură.  

Se pare că fiecare cerșetor poate câștiga mai mult de 100 de lire sterline pe zi, ceea ce înseamnă că, dacă își unesc veniturile, șefii bandei ar putea face mii de lire sterline în fiecare zi, arată articolul scris de presa britanică

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te