Tupeu la Giulești: „Din cauza părinților care dau în judecată, pleacă medicii în străinătate”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.11.2018 - 14:24
Nou născuții sunt puși în pericol de către angajații Maternității Giulești. Foto Inquam Photos/George Călin

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu" (fosta maternitate Giulești) spun că, dintre cei 11 angajaţi depistaţi cu stafilococ auriu, „unu sau doi” sunt medici şi nouă asistente şi că există protocoale privind dezinfecţia.

SHARE

Pe de altă parte, aceştia afirmă că „părinţii şi, în general, pacienţii din România ar trebui să fie foarte atenţi cu acest dat în judecată, pentru că dacă ei vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi”, potrivit Digi24.
Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Panait Sârbu" a declarat, vineri, că după ce 11 angajaţi au fost depistaţi cu stafilococul auriu s-au luat mai multe măsuri. „Angajaţii respectivi au fost scoşi din tură, s-au dispus măsuri de igienizare, zona în care au lucrat angajaţii repsectivi a fost eliberată şi dezinfectată nu o o dată, ci de mai multe ori, tocmai ca să nu existe niciun fel de problemă şi ulterior, împreună cu DSP s-au creat nişte protocoale, în aşa fel încât să se limiteze cât se poate o eventuală infectare a altor copilaşi”, a explicat el.

De asemenea, Pană a afirmat că fiecare este responsabil de ceea ce face la locul de muncă. „Nu vreau să iau apărarea nimănui, ideea este că fiecare este responsabil la locul de muncă de ceea ce face şi cum face lucrurile, e foarte important ca fiecare om să-şi înţeleagă importanţa muncii chiar dacă nu pare extraordinară, din nefericire, noi nu suntem o ţară în care oamenii să fie foarte conştienţi de importanţa muncii pe care o fac şi de cât de importante sunt nişte măsuri minime. Nu pot să spun că există vreun vinovat pentru că nu am depistat încă vreun vinovat şi nu avem rezultate definitive la probele luate. În orice caz, personalul care a fost depistat cu stafilococ - niciunul nu este bolnav, nu am avut niciun caz clinic de îmbolnăvire cu stafilococ, pentru că dacă am fi avut poate că lucrurile ar fi fost mai uşor de rezolvat - dar aşa... s-au depistat, li s-a spus să ia tratament, urmau să primească probe de control”, a afirmat medicul.
Acesta a explicat că există protocoale în care tot personalul este învăţat cum să procedeze pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor. „Noi spunem că în majoritatea cazurilor se respectă", a afirmat el.


Referitor la afirmaţiile că unii dintre părinţi ar vrea să dea în judecată spitalul,  doctorul Doru Pană a spus că este opţiunea fiecăruia să dea în judecată. 

„Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opţiunea fiecăruia şi fiecare face ce vrea. Numai că părinţii şi, în general, pacienţii din România ar trebui să fie foarte atenţi cu acest dat în judecată, pentru că dacă ei vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. Pentru că legea în România nu apără personalul medical, personalul medical are doar obligaţii în România, nu există drepturile personalului medicat, ci doar drepturile pacientului.”
Medicul a afirmat că, nemaifăcând internări, maternitatea probabil nu va avea fonduri pentru plata salariilor, întrucât nu vor veni bani de la casa de aisugrări. Asta înseamnă, a declarat Doru Pană, că angajaţii care nu au de luat concediu de odihnă şi nu au motive să ia concediu medical vor intra probabil în concediu fără plată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te