Vlad Voiculescu a arătat că pacienții de la ATI ar trebui tratați în marile orașe, pentru că transportul pacienților pe distanțe mare este riscant, iar eforturile să meargă în această direcție.
El a anunțat că au fost suplimentate paturile din spitale, dar și că fluxurile medicale vor fi regândite și optimizate: Este o măsură în curs, care are obiectivul reducerea presiunii pe UPU, iar pentru degrevarea unităților de primiri urgențe vom încerca lărgirea centrelor de evaluare și deschiderea de noi centre de evaluare pentru forme non-severe. Este un efort în care vom fi sprijiniți de Spitalul Monza, de Spitalul Victor Babeș, de Spitalul Județean Ilfov și sperăm de spitalul de la Caraiman.
Voiculescu a făcut apel și la spitalele din rețeaua autorităților de forță - MAI, SRI, MApN și ale Ministerului Transporturilor.
A treia măsură anunțată de ministru este „aceea a concentrării tuturor forțelor în perioada următoare pe ceea ce este exigența momentului, și anume îngrijirea pacienților cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operații elective, unor proceduri, asta ar putea să însemene că anumite spitale, anumite secții vor fi concentrate pentru tratamentul pacienților Covid.
Evident că asta vine cu un cost, toate aceste măsuri vin cu costuri, costuri nu numai pentru ceea ce sistemul sanitar face în mod obișnuit, ci și costuri pentru cei care deja au avut de suferit în urma acestei pandemii. Avem o grijă deosebită și pentru pacienții non-Covid și de aceea în ultimele luni, prin modificarea ordinului 555, am încercat să definim fluxuri separate pentru pacienții non-Covid peste tot acolo unde a fost posibil”, a arătat Vlad Voiculescu.
Citește și: VIDEO Voiculescu: Astăzi, cel mai mare număr de pacienți la ATI și internați. 167 copii spitalizați