Polițist ce a luat nota 1 la concurs, împuternicit pe o funcție de șef. Va fi pe urmele criminalilor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.04.2023 - 15:17
Mașină de poliție Foto: Facebook/Poliția Română (imagine cu rol ilustrativ)
Rezultatele finale după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor Foto: Captură/b.politiaromana.ro

Un alt polițist care nu a reușit să promoveze examenul pentru o funcție de șef a fost împuternicit chiar pe postul respectiv. De această dată se întâmplă în cadrul Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității de la Poliția Capitalei. Un caz similar a fost și la Mehedinți.

SHARE

Un polițist a fost împuternicit pe funcția de șef al Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Capitalei deși a luat nota 1 la concursul pentru ocuparea acestui post.

Nu este singura situație de acest fel. În urmă cu o lună, fostul șef al IPJ Mehedinți, comisarul-șef Costin Tuică, a fost împuternicit pe funcția de adjunct al instituției deși luase aceeași notă 1. 

Polițist care a luat nota 1 la concurs, împuternicit pe o funcție de șef. Al doilea caz într-o lună

La examenul pentru ocuparea funcției de șef Serviciu de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Capitalei au participat patru polițiști.

Data concursului a fost 6 martie 2023.

Citește și: Șef din Poliție, trimis în judecată de DNA. Ce le-a cerut subalternilor să facă

Unul nu s-a prezentat la examen, iar ceilalți trei nu au reușit să promoveze interviul structurat pe subiecte profesionale.

Citește și: A candidat singur și a ieșit pe locul doi. Cu ce notă a picat examenul pe funcție un șef din Poliție

”Structura respectivă este deosebit de importantă având în vedere că monitorizează situația operativă și emite opinii cu privire la cum trebuie să acționeze structurile poliției pe viitor”,a explicat Cosmin Andreica, șeful sindicatului polițiștilor Eurpol pentru Newsweek.

 

 

De fapt, în funcție de aceste analize ale serviciului respectiv structurile își gestionează forța umană și capacitatea operațională. 

”Culmea competenței este reprezentată de faptul că după ce niciunul dintre cei patru candidați nu au reușit să ia nota 7, notă de trecere, șeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet la câteva zile de la concursul eșuat, l-a împuternicit pe funcția de șef serviciu tocmai pe candidatul care a fost notat cu 1”, a pecizat Cosmin Andreica.

Citește și: Motivul incredibil pentru care șeful IPJ Mehedinți a luat nota 1. „Dacă vezi filme iei mai mult”

Polițistul care a devenit împuternicit pe funcția de șef al acestui serviciu este Mihai Mădălin Mincu din cadrul Serviciului Control Intern. Inițial a fost împuternicit la Secția 16. 

Cum iau polițiștii nota 1 la examenele pentru ocuparea posturilor de șefi

Un caz similar este cel al comisarului-șef Costin Tuică, fost șef al IPJ Mehedinți care deși a candidat singur pe funcția de adjunct, pe 30 martie 2023, nu a reușit să obțină notă de trecere. 

A fost împuternicit însă pe funcția respectivă. 

Anterior, acesta a deținut și funcția de Șef Serviciu Economic în cadrul IPJ Mehedinți

Ulterior, ca urmare a presiunii mediatice, i s-a suspendat împuternicirea, pe această fincție fiind acum împuternicit comisar șef de poliție Lucian-Gheorghe Tunaru care este și actualul șef al IPJ Megedinți. 

De ce nu reușesc unii polițiști să ia notă mai mare de 1 la examen?

”În cele mai multe cazuri vorbim despre situații în care candidații vin, primesc subiectele, se gândesc la răspunsuri, dar își dau seama că nu cunosc atât de bine răspunsurile și, decât să răspundă parțial să ia nota 3, mai bine optează pentru varianta în care îi ”mulțumește frumos” comisiei pentru timpul acordat și iese din sală.  

Astfel că primește nota 1 din oficiu”, a mai spus Cosmin Andreica. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te