Interlopi din gruparea Caran au vrut să ucidă un rival în mijlocul străzii. A fost salvat de medici

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.04.2024 - 17:39
După comiterea faptei agresorii au fugit Foto: captură camere de supraveghere

Răfuială în stil mafiot pe străzile Capitalei. Trei bărbați din clanul interlop Caran au vrut să-l ucidă pe un rival. Scenele cumplite s-au derulat pe o stradă din București. Atacatorii au urmărit victima apoi au vrut să o ucidă.

SHARE

Interlopii încă mai încearcă să-și arate supremația pe străzile Bucureștiului. Intrați într-un conflict cu un rival, trei bărbați cu legături în clanul interlop Caran au vrut să-i dea o lecție. 

Între timp, lucururile au degenerat și au încercat să-l ucidă. Victima ajuns pe mâna medicilor care i-au salvat viața.

Interlopi din gruparea Caran au vrut să ucidă un rival în mijlocul străzii. A fost salvat de medici

Agresorul principal nu a fost găsit. Cei doi complici ai săi au fost prinși și audiați. Aceștia și-au urmărit victima pe străzile Bucureștiului, iar când aceasta a oprit mașina au acționat.

Iată ce s-a întâmplat: 

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, ”la data de 17.04.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat (cu premeditare), unul dintre ei în calitate de autor și doi în calitate de complici.

Citește și: Cum a murit temutul interlop Costel Corduneanu. A reprezentat România la Jocurile Olimpice

În baza mijloacelor de probă administrate procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt: 

La data de 07.04.2024, pe fondul unor relații conflictuale preexistente, în scopul agresării persoanei vătămate, inculpații au urmărit-o pe aceasta timp de aproximativ 3 ore, între ora 02:30 și 05:30, în mun. București, din sectorul 3 în sectorul 1, iar pe traseu inculpații au comunicat permanent între ei, și-au coordonat acțiunile astfel încât să nu o piardă din vedere pe persoana vătămată, să nu fie depistați de aceasta și să evite descoperirea de către organele de poliție.

Citește și: Interlopii din clanul Caranii, săltați de DIICOT, în ”Ziua Z”. Cum luptau pentru ”supremație”

În momentul în care inculpații au observat că autoturismul persoanei vătămate a fost parcat în dreptul locuinței acesteia, unul dintre ei s-a îndreptat către aceasta, care nu apucase să coboare din vehicul, și a lovit-o cu o macetă în zona picioarelor și zona toraco-lombară,

 provocându-i leziuni traumatice grave (secționare venă femurală superioară și interesare arteră femurală superioară distală membru inferior stâng, plagă prin înjunghiere toraco-lombar

paravertebral drept), autorul acceptând suprimarea vieții victimei, rezultat care nu s-a produs datorită intervențiilor chirurgicale efectuate în regim de urgență”, au transmis procurorii.

Cei doi complici au fost prinși și reținuți pentru 24 de ore. Ulterior față de unul dintre ei a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar cu privire la celălalt a fost formulată propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”De asemenea, în cauză a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă în lipsă a autorului infracțiunii, care în prezent se sustrage de la urmărirea penală.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Citește și: VIDEO Au căzut capii Zoicărenilor, interlopii care ar fi dat drogurile mortale la SAGA Festival

Pentru documentarea activității infracționale și pentru depistarea tuturor participanților au fost efectuate ample activități investigative, precum și 6 percheziții domiciliare, organele de urmărire penale beneficiind de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, precum și al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupări Infracționale Violente, Serviciul Criminalistic și Serviciul Acțiuni
Speciale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis procurorii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te