FOTO Există piramide în Antarctica? Imaginile din satelit care au alimentat teoriile conspirației

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.08.2023 - 16:51
Există piramide în Antarctica? - Foto: Profimedia Images
O formațiune misterioasă, ca o piramidă, descoperită în Antarctica, alimentează conspirațiile - Foto: Profimedia Images
O formațiune misterioasă, ca o piramidă, descoperită în Antarctica, alimentează conspirațiile - Foto: timesofindia.indiatimes.com

O formațiune misterioasă, în formă de piramidă, descoperită sub stratul de gheață din Antarctica cu ajutorul imaginilor furnizate de sateliți stârnește curiozitate și alimentează teoriile conspiraționiste în mediul online.

SHARE

Descoperirea formațiunii misterioase sub gheața de la Polul Sud i-a determinat pe mulți să se întrebe ce ar fi putut crea această masă în formă de piramidă. Este posibil să nu facă parte dintr-un munte propriu-zis, dar imaginile care au apărut cu piramida înfățișează regiunea sudică a lanțului muntos Ellsworth din Antarctica.

Se pare că formațiunea are la bază dimensiuni similare cu cele ale Marii Piramide din Giza, în Egipt. Acest lucru a furnizat combustibilul necesar pentru ca adepții conspirațiilor să inventeze noi teorii despre cum a ajuns structura în Antarctica ori dacă a fost o structură naturală sau ceva mai ciudat decât atât, relatează jpost.com.

Ce discută adepții conspirațiilor despre formațiunea misterioasă, ca o piramidă, descoperită în Antarctica

Un adept al conspirațiilor a scris, de exemplu, pe Twitter că "Stai așa, cum au mutat piramidele din Egipt în Antarctica?".

Un alt utilizator de social media a scris: "Această structură aparține civilizației care a existat înainte de potop. În urmă cu aproximativ 10.000 de ani, Antarctica era caldă".

Iar unii internauți au dat vina pe extratereștri sau pe Illuminati și au sugerat chiar existența unei lumi diferite în Antarctica înainte ca aceasta să devină înghețată.

Formațiunea misterioasă, ca o piramidă, descoperită în Antarctica, este naturală sau artificială?

Un geolog a descoperit că formațiunea misterioasă, ca o piramidă, descoperită în Antarctica, este un munte.

Geologul Dr. Mitch D'Arcy a declarat că "Structurile în formă de piramidă sunt situate în Munții Ellsworth, care este un lanț de peste 400 km lungime, așa că nu este de mirare că există vârfuri stâncoase care se ivesc deasupra gheții. Vârfurile sunt în mod clar compuse din rocă și este o coincidență că acest vârf particular are această formă.”

„Nu este o formă complicată, deci nu este nici o coincidență deosebită. Prin definiție, este un nunatak, care este pur și simplu un vârf de stâncă care iese în evidență deasupra unui ghețar sau a unei pături de gheață. Aceasta are forma unei piramide, dar asta nu înseamnă că este o construcție umană", a adăugat specialistul.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te