Fondatorul BioNTech estimează o scădere importantă a infectărilor cu SARS-CoV-2 la începutul verii

DE Deutsche Welle | Actualizat: 01.03.2021 - 00:07
Profesor Doctor Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, consideră că rata noilor infectări cu coronavirus în Germania va scădea semnificativ la finele lunii mai sau începutul lunii iunie

Fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, speră în reducerea drastică a noilor infectări cu coronavirus la începutul verii. El consideră însă că va fi nevoie de vaccinări constante.

SHARE

rofesor Doctor Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, consideră că rata noilor infectări cu coronavirus în Germania va scădea semnificativ la finele lunii mai sau începutul lunii iunie, în urma vaccinării. În interviul acordat publicaţiei "Der Spiegel", inventatorul vaccinului pe bază de ARN mesager a vorbit şi despre "problema răspândirii rapide a variantei B.1.1.7 şi în Germania."

De la mijlocul lunii martie se va constata o reducere a ratei mortalităţii la populaţia mai în vârstă, dacă va continua campania de vaccinare. Până spre finalul verii vom controla substanţial pandemia, dacă destui oameni vor accepta să fie vaccinaţi. Nu înseamnă că nu vor mai fi înregistrate noi infectări, dar "vom putea duce o viaţă normală".

Intervale de vaccinare şi adaptări după modelul gripei

În plus, fondatorul companiei BioNTech, care a descoperit primul vaccin împotriva SARS-CoV-2, s-a referit şi la necesitatea administrării probabile a unei a treia doze de vaccin.

Întrebat de jurnaliştii de la „Der Spiegel" dacă se va impune, cel târziu anul viitor, administrarea unei a treia doze de ser, Sahin a răspuns: „Cred că da. Fie şi numai pentru a menţine imunitatea colectivă".

Ar putea exista şi un vaccin care să fie adminstrat din doi în doi ani şi care să fie adaptat la tulpinile dominante ale virusului. „Asemănător cu gripa. Aceasta ar putea să devină noua normalitate pentru noi".

Volume 90%

Joi, germanii de la BioNTech şi partenerii americani de la Pfizer au anunţat un nou studiu referitor la necesitatea unui posibil al doilea rapel (deci a vaccinării de trei ori) cu serul produs pe bază de ARN mesager.

În acest scop, în SUA vor fi vaccinate 144 de persoane cu o a treia doză, după 6 până la 12 luni de la cel de-al doilea vaccin. Studiul urmează să analizeze şi eficacitatea asupra noii mutaţii a virusului precum şi a celor care ar urma.

Preşedinţia federală a anunţat că Ugur Sahin şi Özlem Türeci vor primi Ordinul de Merit cu Stea al Republicii Federale Germania.

Cuplului de cercetători i se va înmâna oficial Ordinul pe 19 martie, în cadrul unei ceremonii, găzduite la Schloss Bellevue, acesta urmând a fi acordat de preşedintele federal Frank-Walter Steinmeier.

Ambii oameni de ştiinţă „combină cercetări medicale fundamentale cu traducerea lor într-o utilitate practică", se arată în documentul oficial. Prin dezvoltarea şi aprobarea unui vaccin împotriva COVID-19, Türeci şi Sahin au contribuit "în mod esenţial la estomparea pandemiei".

Ceremonia de acordarea a ordinelor va fi prima de acest fel găzduită de preşedinţia federală în anul 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te